Val de aer african peste Italia. Temperaturi de până la 45-47°C

Vara anului 2023 a început în Italia cu furtuni frecvente și o singură perioadă de căldură adusă de anticiclonul african Scipione. În ultimele zile, curenții atlantici au învins presiunea ridicată africană și au adus furtuni frecvente, în special în regiunile de centru-nord.

Antonio Sanò, fondatorul site-ului www.iLMeteo.it, confirmă că această fază instabilă va continua în nord până joi.

Totuși, începând de vineri, 7 iulie, un curent de aer extrem de cald din Algeria va înainta spre Italia, informează La Repubblica.

Începând de vineri, temperaturile vor începe să crească drastic și uniform în toată țara, de la nord la sud, începând cu Sardinia. Pe insula Nuraghi, între sâmbătă și marți, 11 iulie, se vor înregistra cel puțin 43°C, dar nu sunt excluse vârfuri de 45-47°C.

În alte cuvinte, condițiile climatice vor deveni deosebit de calde, sufocante, local chiar asfixiante.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De obicei, prima săptămână din iulie este una dintre cele mai calde ale anului, dar în 2023 se pare că avem o întârziere semnificativă în acest sens.

Căldura africană va invada întreaga Italie începând de vineri, 7 iulie

Deocamdată, se așteaptă ca vremea deosebit de caldă să fie stabilă și permanentă cel puțin până la mijlocul lunii iulie, în zonele sudice și o parte din centru.

În nord, după un vârf de căldură sufocantă în weekend, foarte probabil câteva averse vor atenua căldura sufocantă chiar de la începutul săptămânii viitoare.