Val de ger siberian deasupra Italiei la sfârșitul acestei săptămâni. „Burian” sosește din Siberia

Val de frig, ninsori și îngheț în Italia pentru sfârșitul acestei săptămâni, estimează meteorologii din Peninsulă. „Burian” sosește din Siberia, avertizează ilmeteo.it.

Încă nu se simte dar un nucleu înghețat de aer rece din Siberia se îndreaptă spre Europa și spre 25 februarie va ajunge și deasupra Italiei. „Burian” este denumirea unui curent de aer siberian adesea foarte puternic, cu vânt rece care bate din direcția nord, nord-est. Nu ajunge singur „Burian”, el este însoțit de obicei, de viscole, ninsori și temperaturi la limita înghețului.

Va fi un frig neobișnuit, anunță meteorologii, temperaturile vor fi în scădere în ultima parte a acestei săptămâni și se va înregistra zăpadă până la altitudinea joasă din regiunea Adriatică. Temperaturile pot rămâne sub îngheț chiar și în timpul zilei și vor coborî la -10 / -12 ° pe timp de noapte în câmpia râului Pò. Câțiva fulgi de zăpadă își vor face apariția chiar și pe regiunea Lazio. În partea de nord, precipitații slabe de zăpadă vor cădea în Piemonte, partea de vest până în câmpie. Instabilă vremea și pe principalele insule cu zăpadă la peste 800 de metri altitudine.

La fiecare 5-7 ani, Burian vine să viziteze Italia, iar după 2012, iată-l din nou în februarie 2018, violent în întreaga Europă.