Valentin, românul din Italia declarat erou după ce a salvat un tânăr italian de la înec

Se numește Valentin Oancea, are 30 de ani și este cetățean român dar trăiește de mult timp în localitatea Sessa Cillento din Salerno, unde autoritățile locale au în plan recunoașterea sa oficială ca „erou” după ce a salvat viața unui tânăr italian care era pe cale să moară înecat.

Totul s-a întâmplat în data de 22 iulie 2018, în marea care udă țărmurile din localitatea Acciaroli, provincia Salerno. Trei tineri au intrat în apă pentru a scăpa de temperaturile ridicate din această perioadă dar dintr-odată marea a început să devină tot mai agitată din cauza vântului puternic care sufla în acea zi.

Salvamarii au observat că cei trei tineri se aflau în dificultate și au reușit să-i scoată repede din apele mării pe doi dintre ei dar pentru a-l salva și pe al treailea, care se afla la o distanță prea mare și prea periculoasă de mal, nu au mai avut curajul să riște.

Din fericire, tânărul nostru conațional, Valentin Oancea, se afla și el acolo în acea zi și fără prea multă ezitare, a intrat în apă și a înotat până la tânărul italian care era pe cale să se înece.

„Când am ajuns la el, mi s-a prins de gât, riscând să mă facă și pe mine să mă înec. L-am calmat și atunci s-a agățat de mijlocul meu, reușind astfel să ieșim la mal”, povestea atunci Valentin citat de infocilento.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În aceste zile, consilierul comunal Giuseppe Della Greca din localitatea Sessa Cilento, unde Valentin locuiește, a propus administrației locale să-i ofere tânărului român o recunoaștere oficială din partea Primăriei pentru gestul său eroic, plin de curaj, altruism și spirit umanitar, așa cum relatează salernonotizie.it.

Îl felicităm pe tânărul nostru conațional și suntem mândri să avem oameni ca el alături de noi, în comunitatea românească din Italia.

Citește și: El este eroul român din Italia care a salvat viața unei femei căzută în râu. „A căzut în apă și se îndrepta spre cascadă, dacă n-ajungeam într-un minut, o pierdeam.”