Fetiță română vândută de părinți când avea 7 ani, găsită după 10 ani pe străzile din Italia. Trista poveste a unei tinere obligată la cerșit

Incredibila poveste a tinerei românce este prezentată de ziarul La Repubblica și începe cu un denunț din partea unui cetățean român de etnie rom care  s-a prezentat la sediul Poliției Municipale din Napoli, în legătură cu dispariția fiicei sale de 17 ani.

Bărbatul rom s-a prezentat la poliție însoțit de fiul său care traducea cele transmise către agenți. Acesta le spunea polițiștilor că o fată de 17 ani a fugit din tabăra rom, situată în zona fostelor frigidere ale pieței de fructe și legume din zona Gianturco. Potrivit sursei citate, bărbatul ar fi prezentat și o fotocopie a unui document de „încredințare” către el din partea părinților biologici ai fetei, document scris în limba română.

Unitatea operativă pentru tutelarea minorilor din cadrul Poliției Municipale din Napoli, condusă de căpitanul Giuseppe Cortese, a dat startul căutărilor imediat iar în data de 7 martie 2018 tânăra română, a căror ochi erau de culoare albastră și părul blond, a fost găsită în via Toledo din localitate. Speriată și fără nici un punt de sprijin, tânăra de numai 17 ani a ajuns să doarmă pe străzile din Napoli, învelită în cartoane și pături murdare, după ce a fugit din tabăra de romi.

Polițiștii, bucuroși că au găsit-o și crezând că au rezolvat cazul cu bine, au încurajat-o și asigurat-o pe minoră că va fi bine și va fi dusă înapoi la familia sa din tabăra rom dar aceasta a început să le spună acestora trista sa poveste. Cu ochii în lacrimi, fata a povestit cum a aflat de la fiica bărbatului rom că adevărații săi părinți au vândut-o familiei rom și apoi a fost adusă în Italia, la Napoli, unde a crescut alături de cei patru copii ai soților de origine rom.

Doar că rolul său în acea familie era acela de a merge la cerșit la semafoare zilnic, altfel era bătută cu sălbăticie cu o tijă din lemn și nu fusese trimisă la școală niciodată, mai scrie sursa citată. Toate acestea până în ziua în care a decis să fugă, fără știe însă unde să meargă și rămânând astfel pe străzile din Napoli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cazul a fost preluat acum de Procuratura pentru minori din Napoli care a pornit o anchetă pentru a trage la răspundere bărbatul și femeia rom dar și părinții originali ai fetei. Între timp, tânăra română a fost transferată într-o structură protejată care aparține unei instituții religioase din Italia.