Varese – bărbat de 38 de ani înghițit de apele râului Ticino. Încerca să traverseze râul înot cu prietenii

Căutările corpului neînsuflețit al bărbatului român au fost reluate astăzi

Trebuia să fie o zi frumoasă în aer liber petrecută între amici, ziua de ieri, 2 iunie 2017, însă s-a transformat într-o zi tragică în numai câteva minute, atunci când un grup de prieteni, toți de cetățenie română dar rezidenți în localitățile Somma Lombardo și Golasecca, au decis să traverseze înot râul Ticino, în dreptul localității Vizzola Ticino din provincia Varese.

Tragedia a avut loc în jurul orei 18 de ieri seară, când grupul de bărbați români, pentru a se răcori, a intrat în apa râului Ticino și au început să înoate spre malul opus.

Din nefericire, unul dintre aceștia, în vârstă de 38 de ani, a fost tras în adâncurile râului de către curenții puternici și a dispărut complet, spre disperarea prietenilor săi care au încercat din toate puterile să-l găsească și să-l readucă la suprafață.

Nereușind să-l mai găsească, grupul de cetățeni români a alertat imediat autoritățile, la fața locului prezentându-se de urgență Pompierii de la Unitatea Provincială din Varese cu o echipă de scafandri.

Aceștia au căutat corpul conaționalului nostru ore-n șir, până la lăsarea întunericului, în apele râului Ticino, însă fără niciun rezultat, căutările urmând să fie reluate astăzi, relatează presa italiană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii din localitatea Somma Lombardo împreună cu colegii lor de la unitatea din Gallarate investighează acum cazul, adunând mărturiile celor prezenți la locul tragediei, pentru a stabili cu precizie circumstanțele în care s-a întâmplat totul.