Varese: hoț român găsit inconștient la pământ după ce a încercat să fure de la casa unui fost primar italian

Sandro Damiani, fost primar în localitatea Malnate și proprietarul casei

Protagonistul stângaci al tentativei de furt care a avut loc în localitatea Malnate, provincia Varese, este un bărbat român de 38 de ani, deja cunoscut de forțele de ordine din zonă, care a încercat să pătrundă în grădina unei case din localitate dar a căzut de la o înălțime de doi metri, rămânând astfel inconștient la pământ.

Infractorul român, însă, nu se afla singur în acea noapte, conform celor relatate de proprietarul casei, avocatul Sandro Damiani, fostul primar al localității Malnate.

„Tocmai mă pusesem să dorm, în jurul orei 11.30, când am auzit întâi o bufnitură, apoi ca un fel de explozie. Am început să controlez în toată casa, în tavernă, în garaj, dar nu am găsit nimic. Apoi m-am uitat pe fereastra de la baie și am văzut scara rezemată de zid și motocoasa lângă poartă. Atunci am chemat carabinierii”, povestește fostul primar.

Militarii au sosit în 10 minute la casa lui Damiani și au început să controleze împreună cu acesta extremitățile casei.

„Am văzut corpul unei persoane la pământ, sub fereastra primului etaj. Părea mort dar după câteva minute a mișcat un deget. Forțele de ordine l-au preluat și l-au dus de aici în jurul orei 3.50, după ce a sosit o ambulanță care a verificat starea de sănătate a hoțului”, adaugă Sandro Damiani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar noaptea avea să fie foarte lungă pentru membrii familiei Damiani, fiindcă după ce au plecat carabinierii, aceștia au început să audă alte zgomote.

„După ce au plecat carabinierii și ambulanța, ne-am întors în pat dar am auzit niște zgomote care proveneau de pe acoperiș: o dată, de două ori, de trei ori. Se auzea ca și cum ar fi cineva care se târăște deasupra capetelor noastre. Am chemat din nou carabinierii dar complicele hoțului capturat a reușit să fugă. Am găsit doar urmele pașilor săi pe zăpadă, probabil s-a ascuns în spatele panourilor solare după ce hoțul celălalt a căzut. Nu ne-au furat nimic, doar au crăpat cu o piatră fereastra de la baie, care din fericire are sticlă anti-efracție. Nu pot să-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă reușeau să intre în casă”, a încheiat Damiani.

Distribuie acest articol