Vasilica Gavrilaș Burlacu, actriță româncă din Italia în rolul unei emigrante din Europa de est

Tânăra actriță româncă Vasilica Gavrilaș Burlacu va fi prezentă pe scena teatrală din Roma în perioada 15-25 noiembrie într-o nouă piesă de teatru cu o tematică de actualitate pentru românii din peninsulă. În spectacolul „Una per tutte” de G. Quinto – actrița româncă interpretează rolul unei emigrante din Europa de est ce se confruntă cu ostilitatea rasială a colegelor de muncă.

Spectacolul, în regia lui Gianni Quinto, va avea loc între 15 și 25 noiembrie pe scena Teatrului Petrolini din via Rubattino, 5, zona Testaccio din Roma, după următorul orar:  

  • joi și vineri ora 21:00;
  • sâmbata orele 17:00 și 21:00;
  • duminica ora 18:00.

Costul biletelor este de euro 12+2 ( card de asociere).

Născută la Comănești, la 1 august 1985, Vasilica Gavrilaș Burlacu se transferă la Onești la vârsta de 14 ani unde a absolvit liceul de filologie istorie (actualul Colegiu Sportiv Nadia Comăneci). În Italia, unde ajunge în primii ani ai tinereții sale, Vasilica a început să studieze teatru la „Teatrul Testaccio” din Roma, la Accademia „Attori in scena” a actriței Francesca Antonaci sub îndrumarea profesorului și regizorului Gianfrancesco Lazotti, precum și a comicului și scenaristului Salvo Stano. La cursurile de recitare teatrală le-a adăugat pe cele de conducere televizivă și dicție, unde a studiat cu Ricky Palazzolo și Riccardo Cresci.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe actrița româncă am întâlnit-o la Roma în spectacolul de reading teatral „L.JU.B”, o povestire extrasă din cartea „Lode a Mishima e a Majakovskij” a scriitorului Valerio Carbone și unde Vasilica a avut rol dublu, ea a interpretat două dintre iubirile poetului: Lilja, (scriitoare și actriță rusă), marea sa iubire și Tatjana, (actriță rusă ce trăiește la Paris). Anul 2018 o aduce în lumina reflectoarelor alături de îndrăgitul actor italian Maurizio Mattioli, Giacomo Rizzo și Veronica Maya în „Passpartù: Operazione Doppiozero (2018)”, în regia lui Lucio Bastolla, iar în luna august a acestui an Vasilica Gavrilaș Burlacu a prezentat alături de Sandro Vergato, Festivalul de film „Palizzi International Film Festival – Retrospettiva metropolitana”, unde au fost prezenți numeroși actori de renume cum ar fi: Maurizio Mattioli, Giacomo Rizzo, Pippo Franco, Gegia, Antonio Tallura, Emiliano De Martino, Peppino Mazzotta.

Vasilica Gavrilaș Burlacu în „Passpartù: Operazione Doppiozero (2018)”, alături de Maurizio Mattioli

„Trebuie să crezi în ceea ce îți dorești oricât de greu ar fi. Nimic nu e imposibil pe lumea asta, avem dreptul să sfidăm imposibilul, iar pentru asta e nevoie de perseverență, curiozitate, pasiune, multă muncă și ambiție”. 

„Vă aștept la teatru!” (Vasilica Gavrilaș Burlacu)

@rotalianul