VIDEO: O femeie dezbrăcată încearcă să răpească statuia copilului Isus din scena nașterii, în Piața San Pietro, Roma

În ziua de Crăciun, 25 decembrie, o tânără femeie activistă Femen, a încercat să smulgă statuia copilului Isus din scena nașterii în Piața San Pietro din Roma, dar a fost oprită de către agenții de poliție. Femeia, dezbrăcată, cu sânii goi, s-a aruncat asupra statuii care îl întruchipează pe copilul Isus abia născut, strigând: „Dumnezeu este femeie!”

Același slogan era pictat în limba engleză, pe spatele gol al femeii. Jandarmii Vaticanului au blocat imediat acțiunea acesteia și au arestat-o cu ajutorul polițiștilor. Potrivit site-ului Femen, activista se numește Alisa Vinogradova, o „sexextremistă”, așa cum o numesc colegii ei, relatează repubblica.it.

Deja în 2014, o altă activistă Femen încercase, în zadar, să răpească statuia copilului Isus din pătuțul din Piața San Pietro.

Gruparea FEMEN

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A luat naștere în 2008, în Kiev, din furia Annei Hutsol care era indignată de cotele atinse de prostituția din Ucraina. Inițial, fetele protestau pașnic, cu pancarte, fără a fi băgate, însă, în seamă de prea multe persoane. Atunci au decis că trebuie să facă ceva șocant, care să aibă impact și așa au ajuns să se dezbrace.

Activistele Femen protestează astăzi împotriva problemelor sociale, naționale și internaționale, cum ar fi prețurile mari ale gazelor, „gangsterii” de la Forumul Economic Mondial, fraudarea alegerilor parlamentare din Rusia, fanatismul și agresiunile din fotbal, politica „stabilă” a guvernului ucrainean, organizarea Cupei Mondiale la Hochei în 2014, în Belarus.