Veneția: îngrijitoare română fura bani din contul bătrânei, profitând de încrederea acesteia. Prinsă cu ajutorul camerelor de supraveghere

O badantă română în vârstă de 48 de ani, rezidentă în localitatea Pordenone, care avea în grijă o bătrână imobilizată la pat, din localitatea Annone Veneto, provincia Venezia, a fost denunțată de către carabinieri pentru furtul sumei de 520 de euro din contul angajatoarei sale.

Familia persoanei îngrijite de femeia română au suspectat că aceasta fura bani de pe cardul bancar al bătrânei deoarece au observat că din contul ei ieșeau sume nejustificate de bani, așadar au apelat la carabinierii din localitate pentru a descoperi adevărul.

Pentru a aduna dovezi împotriva îngrijitoarei românce, carabinierii au instalat camere de supraveghere ascunse în locuința bătrânei și după un timp suspiciunile familiei pentru care aceasta lucra s-au dovedit a fi adevărate.

Femeia română a fost înregistrată în timp ce fura cardul bătrânei, pe care apoi îl folosea pentru a scoate banii de la un bancomat din aceeași localitate dar când a fost interogată de carabinieri, aceasta a negat acuzațiile aduse, chiar și în fața înregistrărilor video care demonstrau furtul, scrie ziarul local La Nuova Venezia.

Imaginile din ancheta carabinierilor. Sursa: La Nuova Venezia

La încheierea anchetei, carabinierii au cuantificat suma furată de îngrijitoare la un total de 520 de euro și au denunțat-o pe aceasta pentru uz fraudulos al cărții de credit, care aparținea bătrânei pe care o îngrijea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reamintim pe această cale tuturor celor care au impresia că pot comite o astfel de faptă fără să fie prinși că în Italia această infracțiune se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani și amendă între 310 euro și 1550 de euro, conform articolului 55 al Decretului Legislativ 231 din 2007.