Venitul de cetățenie în Italia: Patru români care urmau să primească 18.000 de euro în mod ilegal au fost depistați de polițiști

Patru cetățeni români, suspectați de fraudă în dauna statului italian, au fost depistați de autoritățile italiene.

O manevră de fraudare a sistemului „Reddito di Cittadinanza” (Venitul de cetățenie), echivalentul italian al ajutorului social, a fost dejucată de forțele de ordine din Italia, în urma unei anchete amănunțite. Cei patru suspecți, toți de origine română, au încercat să acceseze ilegal aproape 18.000 de euro, informează Umbria24.

photo_2023-06-09_13-05-03

Suspiciunile poliției au început la data de 31 ianuarie, când patru persoane, două bărbați și două femei, au fost observate intrând și ieșind repetat dintr-o filială a Poștei din Narni Scalo, o localitate din regiunea Umbria.

Când polițiștii i-au oprit și i-au identificat, cei patru români au declarat că sunt rezidenți la Roma și au motivat prezența lor în Narni spunând că trebuiau să-și ridice de la Oficiul poștal cardurile pentru Venitul de cetățenie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Imediat după incident, s-au declanșat investigațiile. Cardurile celor patru au fost suspendate temporar de către Institutul Național de Protecție Socială (INPS) din Roma. Autoritățile au aprofundat cercetările, obținând de la Agenția de Finanțe și de la INPS toate documentele necesare pentru a dovedi faptul că cei patru cetățeni români au declarat în mod fals că sunt rezidenți în Roma, în timp ce niciunul dintre ei nu a avut vreodată rezidența pe teritoriul italian.

Cei patru au fost denunțați. Grație acestui demers, le-a fost imposibil să beneficieze în mod nejustificat de suma totală de 17.800 de euro. Această situație reamintește necesitatea unei supravegheri atente și a unor verificări riguroase în administrarea ajutoarelor sociale, pentru a preveni astfel de cazuri de fraudă.

Distribuie acest articol