Verona: bărbat român prinde un piroman în flagrant și-l urmărește, ajutând la arestarea sa

Era aproape miezul nopții în seara zilei de joi, 12 octombrie 2017, când un bărbat român, rezident în cartierul Golosine din Verona, a ieșit să arunce gunoiul și a surprins un bărbat care încerca să dea foc unui automobil Mercedes ML.

Automobilul era parcat în via Gaspare del Carretto din cartierul respectiv iar incendiatorul pusese câteva cartoane sub roata din spate a mașinii și încerca să le aprindă cu bricheta când a fost surprins asupra faptului de bărbatul român.

Văzându-se descoperit, piromanul a decis să fugă de la fața locului însă conaționalul nostru curajos a pornit pe urmele sale, începând o urmărire ca în filme între cei doi. Ajunși în fața unui gard din jurul unor clădiri de pe via Scopoli, infractorul a încercat să sară gardul dar bărbatul român l-a prins de picior, în încercarea de a-l imobiliza.

În urma unei scurte lupte cu bărbatul român, incendiatorul a reușit să se elibereze și a sărit gardul dar conaționalul nostru a anunțat imediat poliția la numărul 113 și în scurt timp au sosit două patrule care au pornit în căutarea infractorului.

Într-un final, piromanul a fost găsit ascuns sub o plantă din curtea clădirilor unde acesta se refugiase și a fost arestat, în ciuda reacției violente în fața agenților de poliție pe care i-a lovit cu pumnii și picioarele. Arestare care a avut loc doar datorită curajului și simțului civic de care bărbatul român a dat dovadă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Condus la secția de poliție, infractorul a fost identificat ca fiind un cetățean moldovean de 31 de ani pe nume Ion Cristea iar motivul pentru care încerca să incendieze automobilul Mercedes ML se pare că este legat de divergențe mai vechi între bărbatul moldovean și proprietarul mașinii.

Între timp, piromanul a fost eliberat deja de polițiști, urmând ca în data de 11 ianuarie 2018 să se prezinte în fața judecătorului la proces unde cu siguranță va fi chemat ca martor și bărbatul român care a ajutat la arestarea sa.

Distribuie acest articol