Verona: grevă în sistemul siderurgic după moartea lui Ion Craiu, românul de 32 de ani lovit în cap de un cârlig

În urma accidentului de muncă de sâmbăta trecută, 9 septembrie, a cărui victimă a fost un tânăr bărbat român în vârstă de 32 de ani, de la oțelăria din Oppeano, precum și pentru o serie de accidente grave care au avut loc în provincia Verona în ultimele luni, sindicatele Fim, Fiom și Uilm, au declarat pentru joi, 14 septembrie, grevă de 8 ore în toate companiile siderurgice din provincie, informează tgverona.it

De asemenea, s-a autorizat o manifestație a lucrătorilor în piața orașului, între orele 10,00-12,00.

Într-un comunicat transmis de sindicatele industriale reunite, acestea insistă pentru respectarea legilor de securitate în procesul muncii și solicită o întâlnire cu asociațiile antreprenoriale din zonă, cât mai curând posibil.

Ioan Craiu, originar din comuna Răucești, județul Neamț, a murit în urma unui accident de muncă petrecut sâmbătă, 9 septembrie, la oțelăria NLMK din Vallese di Oppean, provincia Verona. Avea numai 32 de ani și urma să devină în curând tătic.

În timpul unei manevre de ridicare a capacului unui cuptor, utilajul de ridicare a cedat pe neașteptate iar Ioan a fost lovit în zona capului de un cârlig. Bărbatul a murit pe loc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A fost lansată de către colegi o campanie de strângere de fonduri pentru familia tânărului muncitor român care a murit la Nlmk.