Veste bună pentru familia Raicu din Italia: Niculae a fost găsit. Dispăruse în urmă cu două săptămâni

Veste bună înainte de sărbători pentru o familie de români din Italia, rezidentă în localitatea Giugliano de lângă Napoli, care timp de mai bine de două săptămâni au stat îngroziți de teama că unuia dintre membrii familiei, dispărut de acasă în data de 5 decembrie 2019, i s-ar fi întâmplat ceva rău.

Niculae Raicu, în vârstă de 41 de ani, a venit în Italia în primăvara acestui an, după ce mama sa părăsise această lume, și locuia cu frații lui în Giugliano di Campania. În noaptea de 5 decembrie 2019 însă, în jurul orei 03:00, unul dintre frații săi a observat că Niculae nu mai este în casă și de atunci nu se mai știa nimic de el.

Familia bărbatului român a apelat și la emisiunea „Chi l’ha visto?” pentru a-l găsi, iar la acea vreme și redacția noastră a publicat un apel către comunitatea românească pentru a ajuta familia Raicu să-l găsească pe Niculae. Dar conaționalul nostru era de negăsit și pe măsură ce timpul trecea tot mai mult de la dispariția sa, familia era tot mai îngrijorată.

Din fericire, în cursul zilei de vineri, 20 decembrie, câțiva localnici dintr-o mică localitate din provincia Salerno, Castelcivita, situată la circa 120 de kilometri distanță de locul dispariției, au văzut un bărbat care se plimba confuz prin zonă și au chemat carabinierii. Când militarii au sosit, l-au găsit pe bărbatul român pe o bancă de pe via Mazzini, iar când au încercat să discute cu el au observat că nu vorbea limba italiană și nici documente de identitate nu avea la el.

Cu ajutorul unui traducător, carabinierii au reușit să dialogheze cu bărbatul, dar nu au putut obține prea multe informații concrete de la el. În schimb, au observat că avea la el două telefoane, fără cartelă SIM, dar cu un cont de email conectat și astfel au reușit într-un final să găsească numărul de telefon al surorii bărbatului. Când au sunat-o carabinierii și i-au spus că l-au găsit pe fratele ei, femeia s-a arătat foarte bucuroasă, povestindu-le militarilor că îl căutau de mai bine de două săptămâni și că a fost dat chiar și la televizor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După câteva ore de la primirea frumoasei vești, frații lui Niculae s-au deplasat în localitatea unde a fost găsit și au putut să-l îmbrățișeze din nou și să-l ducă înapoi acasă în siguranță, unde vor putea petrece sărbătorile liniștiți împreună. Din cele relatate de presa locală, conaționalul nostru ar fi ajuns în Castelcivita atât pe jos, cât și cu ajutorul puținelor autobuze care circulă în acea zonă.