Viața unei românce din Italia, răpusă de cancer la numai 42 de ani. „O femeie extraordinară, a murit în brațele mele”

„Aura era o femeie extraordinară, o soție și o mamă foarte grijulie, chiar și în timpul bolii. A murit în brațele mele.”

Acestea sunt cuvintele pline de durere ale lui Filippo Quaggia, un bărbat italian din localitatea Brugine, provincia Padova din Veneto, care era căsătorit cu Aura Vali Roșca, o româncă în vârstă de 42 de ani, decedată în seara zilei de miercuri, 8 martie 2023.

Conform ziarului Il Gazzettino, conaționala noastră suferea de cancer de câțiva ani, boală cu care a luptat până la epuizare, dar fără să-și piardă bunătatea și zâmbetul de pe buze, ceea ce poate fi observat în toate fotografiile sale recente de pe pagina ei de Facebook.

Aura Vali Roșca, răpusă de cancer la numai 42 de ani. Foto: Facebook

Născută la Galați, Aura a ajuns în Italia mai întâi ca turistă, vizitând Veneția, și s-a îndrăgostit imediat de această țară, dar și de un bărbat din italian.

„Soțul surorii ei, care ulterior avea să devină cumnatul meu, a început să lucreze în firma mea și mi-a cerut să fiu ghidul lor în lagună. Nu știu dacă la final Aura s-a îndrăgostit de mine sau de Veneția”, și-a amintit Filippo, cu un zâmbet îndurerat pe buze.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dragostea dintre Aura și Filippo a înflorit imediat, iar în 2013 s-au căsătorit. Din iubirea lor s-a născut Federico, în timp ce femeia româncă mai avea un fiu, Dragoș, dintr-o relație anterioară, iar noul ei soț avea două fiice, Denise și Alessandra, din prima căsătorie.

O familie extinsă, așadar, care a făcut tot posibilul să o susțină pe Aura în timpul bolii, depistată în urmă cu circa doi ani, în 2021.

Ajunsă la spitalul din Padova, femeia a fost supusă tratamentului cu chimio-terapie, fără a-și pierde niciodată însă dorința de a trăi.

De altfel, în timpul întregii perioade de luptă cu această boală, pe care nu a ascuns-o niciodată, a creat un fel de jurnal fotografic pe rețelele de socializare, mai precizează ziarul italian.

„Aura iubea călătoriile și am făcut unele frumoase, chiar și în timpul bolii, cu copiii. Apoi, era o bucătăreasă excelentă și știa întotdeauna cum să-i bucure pe oaspeții care veneau să ne viziteze”, a mai mărturisit soțul româncei noastre.

Pe lângă membrii familiei, Aurei i-au fost alături și alte persoane care o îndrăgeau și o apreciau. Una dintre ele este Vanessa Fabbian, care a declarat:

„Am cunoscut-o pe Aura în urmă cu mulți ani, eram colege într-un supermarket și apoi, chiar și după ce am schimbat locul de muncă, am rămas în contact, fiindcă locuiam amândouă în Brugine. Era o persoană cu adevărat specială, ea și Filippo erau mereu disponibili și primitori. Ne va lipsi foarte mult.”

O frumoasă familie, cea a lui Filippo și Aura, care pe toată durata bolii a avut-o alături și pe prima soție a bărbatului, Luisella.

Durerea acestei pierderi nu este mare doar în localitatea Brugine, ci și în Piove di Sacco, unde copiii merg la școală și unde Aura a stabilit multe prietenii sincere.

Slujba funerară pentru Aura Vali Roșca Quaggia va fi oficializată la ora 15:30 de luni, 13 martie, în biserica Sant’Anna, în timp ce la ora 19:30 din seara de duminică va fi recitat un rozariu în amintirea sa.