Viața unei românce din Italia salvată de carabinieri de două ori în numai câteva minute

Dramaticul eveniment a început în jurul orei 11:45 de astăzi, 23 ianuarie 2022, într-un centru de primire din localitatea italiană Eboli, situată în provincia Salerno din Campania.

Din cele relatate pe site-ul televiziunii italiene Sud TV, dar și de alte surse, reiese că o femeie de naționalitate română, în vârstă de 24 de ani, amenința la acea oră că se va arunca de la etajul trei al clădirii, conaționala noastră ieșind cu corpul pe geam și stând astfel pregătită să sară în gol.

Personalul centrului de primire a alertat imediat carabinierii, iar echipa de militari sosiți la fața locului a solicitat la rândul său ajutorul unei ambulanțe, dar și al pompierilor.

Cu toate acestea, văzând că femeia română intenționează cu adevărat să sară în gol, carabinierii au decis să intervină ei înșiși, fără să mai aștepte personalul specializat pentru astfel de situații.

Militarii au început un dialog cu românca noastră și au încercat să o convingă să intre înapoi în clădire, dar aceasta a respins propunerea lor, a închis ochii și și-a dat drumul în gol. Din fericire, promptitudinea militarilor a fost foarte mare, aceștia reușind să o prindă pe femeie de brațe și să o tragă înapoi, în siguranță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, românca nu a renunțat la gândurile negre nici după ce a fost salvată și, în timp ce carabinierii încercau să o calmeze, aceasta a pus mâna pe un cuțit mare de bucătărie și a încercat să se înjunghie în abdomen cu el.

Și de această dată, însă, carabinierii au dat dovadă de promptitudine și au reușit să o blocheze și să-i ia cuțitul din mână înainte ca femeia să-și poată face rău.

După sosirea ambulanței la fața locului, femeia română a fost transportată la secția de psihiatrie a spitalului Ruggi din Salerno pentru a urma un tratament specific.

Cum putem cere ajutor în astfel de situații, dacă locuim în Italia?

Reamintim pe această cale tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

- Continuarea după publicitate -
 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20