Vicenza: poștaș denunțat pentru că nu a livrat scrisorile timp de 8 ani. Găsite 572,67 de kilograme de scrisori în garajul său

Un bărbat italian de 56 de ani, originar din Napoli dar rezident în provincia Vicenza, unde lucra ca poștaș, a fost denunțat de polițiștii locali după ce au fost descoperite într-un garaj 572,67 de kilograme de scrisori pe care acesta trebuie să le livreze destinatarilor din anul 2010 și până astăzi.

Potrivit primelor informații relatate de ziarul La Stampa, totul a pornit când s-au găsit 25 de lăzi galbene, proprietatea Poste Italiane S.P.A., care conțineau scrisori și care au fost aruncate la gunoi în localitatea Breganze. Aceste lăzi se pare că au fost aruncate în urma evacuării unui garaj din localitate care ar fi fost folosit de poștașul denunțat.

În urma unei anchete detaliate, investigatorii au descoperit că poștașul italian avea alte lăzi cu scrisori depozitate și acasă la el, chiar în sufragerie, totalul lăzilor găsite cu scrisori nelivrate ajungând la 43, cu o greutate de 572,67 de kilograme.

Printre materialele nelivrate, anchetatorii au găsit pliante cu publicități electorale sau comerciale, scrisori cu anumite comunicări de la bănci, Rai sau de la Agenzia delle Entrate, facturi la lumină, telefon, toate destinate atât societăților comerciale cât și persoanelor fizice și care trebuiau livrate, la o primă analiză, din anul 2010 și până în prezent.

Ancheta a fost condusă de procurorul Carla Brunino de la procuratura de pe lângă Tribunalul din Vicenza iar conducerea oficiului poștal din Vicenza a declarat că toate scrisorile vor fi livrate destinatarilor, chiar și cu această întârziere de ani de zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Motivul pentru care poștașul nu livrat aceste scrisori se pare că este pur și simplu lenea sa, acesta stând acasă în loc să meargă pe teren și să-și facă treaba. Dar această lene l-ar putea costa pe poștaș un an de închisoare.