VIDEO | Autobuz din Italia, prăbușit într-o prăpastie. Două persoane rănite

b_336ceb1727
Imagine de la locul accidentului. Sursă foto: savonanews.it

Un autobuz în care se aflau doar șoferul și doi pasageri a căzut într-o prăpastie în această dimineață de 5 iulie 2023, în cartierul Cimavalle din Savona, un oraș din provincia cu același nume situată în regiunea italiană Liguria.

În urma dramaticului accidentul, relatează Savona News, au fost declanșate ample operațiuni de salvare și de recuperare a autobuzului, cu participarea pompierilor din localitate.

Giuseppe Siri, șoferul autobuzului, a fost aruncat în mod violent din cabina autobuzului, rămânând prins între două stânci.

b_b81229c77c
Autobuzul prăbușit în prăpastie. Sursă foto: savonanews.it

În ciuda gravității situației însă, Siri a fost conștient pe tot parcursul procesului de salvare. El a fost transportat apoi cu cod roșu de urgență, la bordul unui elicopter medical, la Spitalul Santa Corona.

În autobuz se mai aflau alte două persoane. Un tânăr student a reușit să se auto-evacueze din autobuz, stare sa de sănătate fiind bună.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda șocului trăit, tânărul a părăsit rapid locul accidentului, deoarece avea programat examenul de absolvire a liceului în această dimineață.

Al doilea pasager, Dario Nori, fost șofer la spital, dar acum ieșit la pensie, a fost salvat de către pompieri și se află de asemenea în stare stabilă.

La fața locului au ajuns rapid și autoritățile locale, inclusiv primarul Marco Russo și președintele proaspăt ales al TPL, compania care deține autobuzul, Vincenzo Franceri.

Operațiunile de salvare, coordonate de serviciul de urgență 118, au implicat și două echipe de salvare ale Crucii de Aur și Crucii Verzi, personalul medical cu o ambulanță și un elicopter medical. Poliția rutieră din Savona a preluat investigațiile privind circumstanțele exacte ale accidentului.

Anchetatorii analizează în prezent ipoteza unei stări de rău a șoferului sau a unei defecțiuni mecanice. Niciun indiciu nu sugerează până acum că ar fi existat vreo tentativă de frânare înainte de accident.

Autobuzul, se pare că a părăsit brusc carosabilul, în timp ce cobora spre centrul orașului, și a căzut în prăpastie, rămânând prins în vegetație.

„Autobuzul s-a prăbușit și a rămas blocat pe verticală între copaci. Șoferul a fost aruncat afară și a rămas prins între pietre. A fost foarte dificil să-l eliberăm”, a declarat pentru presă comandantul provincial al pompierilor, Giuseppe Di Maria.

Ultimele actualizări aduc informații potrivit cărora directorul institutului de învățământ la care studia tânărul a cerut amânarea examenului de maturitate. Tânărul a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele exacte ale acestui accident.

Distribuie acest articol