VIDEO | Un autocar cu 62 de moldoveni la bord a fost mistuit de flăcări în timp ce tranzita Franța

Un autocar la bordul căruia se aflau 62 de cetățeni moldoveni a fost distrus de flăcări în după-amiaza zilei de luni, 25 iulie 2022, într-o localitate din Franța, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) din Republica Moldova.

Potrivit surselor locale, niciunul dintre pasageri nu a fost rănit, dar toate bagajele, precum și banii aflați în ele, au ars complet.

Imagine din autocarul mistuit de flăcări. Sursa: canalul Telegram INDEX

Cetățenii moldoveni au pornit în călătorie cu autocarul din Portugalia spre Moldova, însă în timp ce tranzita localitatea franceză Bron din departamentul Rhône (regiunea Ron-Alpi), autovehiculul a luat foc.

Cauzele care au provocat incendiul nu au fost făcute publice încă, autoritățile franceze deschizând o anchetă în acest sens. Cert este însă, așa cum a confirmat și MAEIE, niciunul dintre pasageri nu a fost rănit, aceștia reușind să evacueze mijlocul de transport înainte de a fi mistuit de flăcări.

„MAEIE prin intermediul Consulatului general al R. Moldova la Nisa s-a autosesizat în legătura cu producerea, în seara de 25 iulie, a unui accident rutier cu implicarea unui autocar care circula pe rută regulată în Portugalia. Autoritățile franceze au informat autoritățile moldovene, ca urmare a accidentului, că toti cei 62 de moldoveni aflați la bord nu au avut de suferit”, a transmis instituția moldovenească, printr-un comunicat de presă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Misiunea noastră diplomatică a intrat în contact cu prefectura și filiala Crucii Roșii din regiunea dată pentru a le asigura concetățenilor noștri un loc de cazare și obiectele de primă necesitate”, se mai arată în comunicat.

Potrivit MAEIE, cetățenii moldoveni din autocar au fost cazați la gimnaziul din localitate, iar compania care deține autocar cu care călătoreau a trimis imediat un alt mijloc de transport din România spre Franța pentru a-i prelua pe pasagerii afectați și a-i duce acasă.