VIDEO | Avion prăbușit cu roțile în sus în timpul aterizării. Toți pasagerii au supraviețuit accidentului

Accident de avion înfricoșător la Mogadiscio, capitala Somaliei, luni, 18 iulie. O aeronavă s-a prăbușit cu susul în jos, în apropierea pistei aeroportului, așa cum se poate vedea din imaginile publicate de presa somaleză. Din fericire, niciun pasager din cei 36 prezenți la bord nu și-a pierdut viața, informează BBC. Nu există însă informații despre răniți.

Zborul intern al companiei aeriene Jubba Airways a sosit pe aeroportul din Mogadiscio din orașul Baidoa, situat în sud-vestul Somaliei. La aterizare, în jurul orei locale 11:30, ceva nu a funcționat cum trebuie și avionul, un Fokker 50, s-a răsturnat cu roțile în sus. Cauza accidentului este încă necunoscută.

O coloană groasă de fum negru s-a ridicat în aer de la flăcările izbucnite în avion. Mai multe autospeciale de pompieri s-au apropiat de pistă, iar pompierii au început să stingă focul.

Pasagerii și echipajul au fost cu toții salvați, potrivit autorităților aeroportuare, care au fost citate de presa de stat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Avionul avea la bord un total de 36 de persoane, inclusiv membrii echipajului. Toți cei prezenți la bordul avionului au supraviețuit accidentului”, a declarat Ahmed Moallin Hassan, directorul general al SCAA, într-o declarație transmisă la Mogadiscio.

Reprezentanții companiei aeriene Jubba Airways au spus că vor publica mai multe informații despre ceea ce s-a întâmplat „de îndată ce acestea vor fi disponibile”.

Distribuie acest articol