VIDEO. Avion prăbușit în Nepal. Cel puțin 40 de oameni au murit

Un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit în Nepal duminică, 15 ianuarie, a informat un purtător de cuvânt al companiei aeriene Yeti Airlines.

„La bord sunt 68 de pasageri și patru membri ai echipajului”, a spus Sudarshan Bartaula, „salvatorii sunt la locul accidentului, momentan nu știm dacă există supraviețuitori”.

Avion prăbușit în Nepal. Cel puțin 40 de persoane au murit. Sursa foto: REUTERS

Printre pasageri mulți străini: cinci indieni, 4 ruși, un irlandez, 2 sud-coreeni, un francez, un argentinian, un australian.

Avion prăbușit în Nepal. Cel puțin 40 de persoane au murit. Sursa foto: REUTERS

Televiziunea de stat a transmis că unele cadavre au fost recuperate de la locul accidentului. Pentru moment, au fost recuperate 40 de trupuri neînsuflețite, dar „ne așteptăm la mai multe persoane decedate”, a declarat Krishna Bhandari pentru Reuters.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avionul s-a prăbușit între vechiul aeroport și Aeroportul Internațional Pokhara, în districtul Kaski, la aproximativ 200 km nord-vest de Kathmandu.

Există numeroase videoclipuri pe rețelele de socializare care arată că avionul își pierde cursul cu o clipă înainte de a se prăbuși. Video mai jos:

Anul trecut, un avion care transporta 22 de persoane la bord s-a prăbușit în munții din Nepal. Un alt accident datează din 2018: în acel caz au murit 49 de persoane.