VIDEO | Bătrân bolnav de COVID căzut și mort în Italia pe pavimentul băii de la spitalul unde era internat

Un bătrân în vârstă de 84 de ani, bolnav de Covid, a căzut din picioare și a murit în baia Spitalului Cardarelli din Napoli (Campania). Un coleg de salon al bătrânului a filmat întreaga scenă: „Stătea cu mine în salon, a plecat la baie și nu se mai întorcea. M-am dus după el, era căzut jos, dar era încă viu când am intrat eu peste el, în baie. Am cerut ajutor, dar nimeni nu m-a băgat în seamă”, povestește bărbatul în vârstă de 30 de ani care a distribuit filmatul pe rețelele de socializare.

Cetățeanul italian G. C., în vârstă de 84 de ani, a ajuns marți, 10 noiembrie, la spital după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Pensionarul a fost însoțit la spital de câțiva membri ai familiei, în timp ce fiica lui era acasă, în izolare, fiind pozitivă la Covid-19 scrie La Repubblica.

„Era în salon cu mine” – povestește Rosario Lamonica, un tânăr în vârstă de 30 de ani, originar din Marianella, și el bolnav de Covid. „A plecat la baie și nu se mai întorcea, așa că am mers și am intrat peste el. Nu putea respira pentru că avea Covid. I-am aruncat puțină apă pe față și apoi am strigat după ajutor, dar nimeni nu m-a ascultat. Au intervenit după după o jumătate de oră și era deja mort. Nu pot să accept ceea ce s-a întâmplat!”

Rosario Lamonica a filmat scena în care bătrânul zace pe pavimentul băii și a distribuit imaginile pe Facebook

„Am filmat acel videoclip cu el, precum și altele și le-am pus pe Facebook pentru a arăta că ne tratează ca pe niște bolnavi de ciumă, sunt în spital bătrâni abandonați și lăsați singuri, așa cum s-a întâmplat cu cel mort în baie, care era în viață când am intrat eu peste el”, susține Rosario Lamonica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul continuă: «Am filmat acele imagini pentru că am vrut să arăt mizeria de acolo, când am cerut ajutor nimeni nu m-a ascultat, ba au fost unii care mi-au spus „vezi-ți de treaba ta.” Eram în spital de două zile, sunt pozitiv pentru coronavirus, am probleme de respirație. Persoana care a decedat în baie stătea în același salon cu mine, alături de alți bătrâni pe care eu, fiind mai tânăr, îi ajutam.»

Despre ceea ce s-a întâmplat, reprezentanții spitalului au transmis că „personalul sanitar a găsit cadavrul după ce a observat că bărbatul era de prea mult timp la toaletă.”

„La câteva minute după moartea sa – continuă comunicatul celor de la Cardarelli – un videoclip care arăta corpul bărbatului a început să circule pe net, imaginile fiind înregistrate în momentul în care sanitarii s-au îndepărtat să ia o targă pe care să așeze corpul.”

Mai jos, imaginile filmate de Rosario Lamonica:

Procuratura a deschis un dosar cu privire la cazul pacientului mort în baia secției de Urgențe a Spitalului Cardarelli. Procurorul Liana Esposito a dispus efectuarea autopsiei și se fac cercetări pentru a se stabili eventualele iresponsabilități din partea personalului sanitar.

Distribuie acest articol