VIDEO | Câştigătorii Festivalului de la Sanremo 2021

S-a încheiat sâmbătă seara, 6 martie, cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de muzică de la Sanremo, cu victoria istorică a formației rock Maneskin. Pe locul doi s-a clasat duetul Micelin-Fedez, iar Ermal Meta a terminat festivalul pe locul trei.

Piesa câștigătoare poartă titlul de „Tăcuți și cuminți” (Zitti e buoni)

„Dedicăm victoria noastră acelui profesor care ne spunea mereu să tacem din gură și să stăm cuminți”, au fost cuvintele celor de la Maneskin, după de au câștigat ediția din 2021 a Festivalului de la Sanremo. Patru tineri originari din Roma, cu vârste în jur de 20 de ani fiecare. Tânăra trupă romană a câștigat după ce a primit un procent de 40,7% din voturile publicului.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de muzică de la Sanremo s-a desfășurat în contextul restricţiilor impuse de pandemie. Anul acesta, postul naţional de televiziune RAI a fost obligat să renunţe la public pentru a putea desfăşura actuala ediţie. A fost un sacrificiu precedat de o amplă dezbatere, care a fost însă tranşată de ministrul culturii, Dario Franceschini: „Ariston este un teatru ca toate celelalte, astfel încât publicul nu va putea reveni în sală decât când normele vor decide acest lucru”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La Sanremo au fost adoptate măsuri ad hoc severe pentru a evita aglomerările, precum interdicţia de a staţiona pe trotuarele din faţa hotelurilor unde sunt cazate vedetele. Actuala ediţie s-a desfășurat sub sloganul „ripartenza”, o repornire după această perioadă de criză, potrivit prezentatorului Amadeus, şi a adus un omagiu celor aproape 100.000 de vieţi furate de coronavirus şi lucrătorilor sanitari din prima linie.