VIDEO | Ciocniri la Roma între poliție și protestatari, la o manifestație anti-COVID

Ciocniri între forțele de ordine și manifestanți la Roma, în Piazza del Popolo, unde categoriile cele mai afectate de criza Covid s-au întâlnit marți, 27 octombrie, la ora 19:00, pentru o demonstrație neautorizată. Un grup de persoane cu fețe acoperite au aruncat cu petarde, fumigene, au dat foc la coșurile de gunoi și la biciclete. Polițiștii au răspuns folosind tunuri cu apă. Aproximativ 10 persoane au fost arestate.

După ce în mai multe orașe din Peninsulă au izbucnit revolte împotriva măsurilor impuse de guvern cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului, și la Roma manifestanții s-au răzvrătit în mod violent împotriva forțelor de ordine.

„Cartonaș roșu pentru Conte. Italienii nu vor să dea faliment”, a fost bannerul care a deschis manifestația la care au participat liderii Roberto Fiore și Giuliano Castellino, precum și alți reprezentanți ai partidului Forza Nuova (partid politic naționalist de extremă dreapta și neofascist).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ciocnirile între manifestanți și forțele de ordine au început în Piazza del Popolo după care au continuat în Piazzale Flaminio, unde agitatorii au dat foc unor coșuri de gunoi și au distruns trotinete electrice și biciclete.

Manifestanții s-au adunat apoi pe podul spre via Cola di Rienzo și au aruncat cu sticle și petarde către polițiști, care au avansat cu vehicule blindate și tunuri cu apă. Stația de metrou Spagna a fost închisă temporar.