VIDEO | Copil de 1 an și 9 luni din Italia dispărut în toiul serii din casă, găsit viu într-o râpă după 36 de ore de căutări

Micuțul de aproape 2 ani a ținut toată Italia cu sufletul la gură timp de 36 de ore după ce, în dimineața zilei de marți, 22 iunie, părinții săi au anunțat autoritățile din Palazzuolo sul Senio, o localitate din provincia Florența (Toscana), că a dispărut.

Copilul dispăruse cu o seară înainte, dar părinții lui au făcut greșeala să nu alerteze imediat autoritățile și l-au căutat ei însuși toată noaptea.

Giuseppina Paladino, mama băiatului de 1 an și 9 luni, l-a pus pe Nicola (numele copilului dispărut) în pat în seara zilei de luni, apoi a luat cina alături de soțul ei, Leonardo, relatează ziarul La Repubblica.

Înainte să meargă la somn, cei doi părinți au trecut din nou prin camera unde Nicola dormea pentru a verifica dacă este totul bine și, spre surprinderea lor, acesta nu mai era în cameră.

În ciuda vârstei foarte mici, copilul era foarte activ și mergea foarte bine, iar în acea seară, se presupune, Nicola s-a dat singur jos din pat și a ieșit din casa de pe dealuri, în care Giuseppina, Leonardo și cei doi copii ai lor locuiesc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Părinții micuțului au început să-l caute imediat și probabil au sperat că-l vor găsi, dar după o noapte întreagă de căutări fără niciun rezultat au decis să ceară ajutorul autorităților.

Prefectura a activat imediat planul de căutare pentru persoanele dispărute și, în cursul zilei de ieri, precum și în noaptea trecută, circa 40 de oameni, printre care pompieri, carabinieri, salvamontiști și voluntari, au străbătut terenul pe o rază de 10 kilometri căutându-l pe micuțul de nici 2 ani.

În căutări a fost folosit atât un elicopter, cât și câini dresați pentru astfel de situații, dar și o echipă de scafandri care l-a căutat pe copil într-un lac artificial din zonă, din fericire, fără să-l găsească acolo.

Pe măsură ce timpul trecea, tot mai multe persoane și-au pierdut speranța că va fi găsit în viață, având în vedere că în zona în care a dispărut trăiesc și animale sălbatice.

Cu toate acestea, un jurnalist de la televiziunea Rai 3, aflat în zonă pentru un reportaj, a auzit o voce în cursul dimineții de astăzi provenind dintr-o râpă și a solicitat imediat intervenția unui carabinier aflat în preajma sa.

Comandantul Danilo Ciccarelli, de la carabinierii din localitatea Scarperia, a fost cel care a intervenit și a coborât în râpă, adâncă de 25 de metri și la aproape 3 km distanță de casa din care a dispărut, pentru a-l scoate de acolo pe Nicola Tanturli.

„A fost un moment extrem de emoționant. Noi treceam cu mașina pe această stradă, care urcă până la casa părinților lui Nicola, și am observat că pe marginea străzii, în timp ce noi urcam, era un carabinier, era și camera de filmat a colegilor de la «La Vita in Diretta»”, povestește în reportajul de mai sus un reporter al emisiunii „Chi l’ha visto?”.

„Așadar am coborât și noi și am observat că tocmai în acel moment, din râpa care se află în dreapta străzii urca un carabinier cu un copilaș în brațe deoarece colegul de la «La Vita in Diretta», Giuseppe di Tommaso, mergând pe jos de-a lungul acestei străzi, a auzit un plânset. Atunci a înțeles că ar putea fi ceva important, a chemat imediat carabinierii și a vorbit chiar și cu copilul, l-a chemat pe nume și drept răspuns a auzit cuvântul «mama». Când s-a apropiat, a încercat să coboare în această râpă, atunci a chemat carabinierii, aceștia au venit, carabinierul a coborât și a fost el cel care, fizic, l-a luat pe copil în brațe”, mai relatează reporterul.

Micuțul Nicola se afla pe iarbă, avea pe el doar tricoul roșu descris de părinți când au anunțat dispariția și sandalele în picioare, fără scutec, puțin deshidratat, dar în stare bună de sănătate.

„A fost o emoție foarte frumoasă, de nedescris, să-l vedem viu, plin de viață, afectuos. M-a prins cu mâinile de gât și mi-a spus «mama»”, a declarat carabinierul care l-a scos din râpă.

Nicola și mama lui au fost transportați apoi cu elicopterul la spitalul Meyer din Florența pentru verificările medicale de rigoare.

„Eu, acum, sunt pur și simplu fericit și le mulțumesc tuturor. Este bine, a fost puternic”, a declarat tatăl lui Nicola pentru presa italiană.

Parchetul local a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care a dispărut copilul și a stabili eventuale responsabilități.

Distribuie acest articol