VIDEO. Cutremurul care a zguduit Italia, surprins în direct de un post de televiziune

Cutremurul din dimineața de astăzi, 9 noiembrie, care a avut loc în mare, foarte aproape de coasta regiunii Marche, a fost surprins în direct de camerele video din studioul postului de televiziune Fano TV. Seismul, a cărui magnitudine a fost declarată de INGV ca fiind de 5,5 după ce inițial a transmis o magnitudine de 5,7, a fost resimțit în mai multe zone din centrul, estul și nord-estul Italiei.

La ora 07:07 un jurnalist de la Fano TV prezenta știrile de dimineață, când deodată studioul a început să se cutremure puternic. Bărbatul s-a ridicat și a plecat de la pupitru, apoi s-a întors la locul său, dar câteva clipe mai târziu s-a simțit un al doilea seism și în acel moment jurnalistul a părăsit studioul: „Eu plec de-aici”, a spus el în timp ce a dispărut din cadru. VIDEO mai jos:

Cutremurul de la ora 07:07 a fost urmat de trei replici mai mari, cu magnitudinea de 3.1, 3.4 și 4.0 și alte câteva zeci cu magnitudinea cuprinsă între 2 și 3. Cutremurul a fost resimțit și la Roma, Florența, Bologna și în multe alte orașe din regiunile Emilia Romagna, Abruzzo și Veneto.

Trenurile au fost oprite în Ancona, Pesaro și de-a lungul liniei feroviare Adriatice. Mai multe școli rămân închise astăzi

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Traficul feroviar de-a lungul liniei ferate Adriatice a fost suspendat câteva ore pentru a permite tehnicienilor să efectueze controale.

Ca măsură de precauție, numeroase școli au fost închise în diferite municipalități din regiunea Marche, precum Pesaro, Jesi, Osimo, Senigallia, Ancona, Grottammare și San Benedetto del Tronto. Universitatea Politehnică Marche din Ancona este închisă, în timp ce Universitatea Camerino rămâne deschisă.

Distribuie acest articol