VIDEO | Doi morți după ce un avion a lovit o mașină de pompieri în timpul decolării

Două persoane și-au pierdut viața în urma unui accident de avion petrecut vineri, 18 noiembrie 2022.

Din primele informații reiese că tragedia a avut loc în timpul unei decolări a unei aeronave care a lovit o mașină de pompieri ce traversa pista chiar în acel moment.

Imagine de la locul accidentului. Foto: Video Facebook publicat de Ignacio Otero.

Dramaticul accident s-a petrecut pe aeroportul Jorge Chávez din Lima, Peru, în jurul orei 15:30 de vineri, 18 noiembrie 2022.

Un video publicat pe Facebook de Ignacio Otero, un ofițer al pompierilor din Lima, arată cum mai multe mașini de pompieri intervin pe pistă, după ce un alt avion a efectuat o aterizare de urgență.

Din nefericire, un avion ce efectua o decolare chiar în acele clipe a lovit una dintre autospecialele pompierilor care traversau pista.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit ofițerului peruan, cel puțin doi pompieri au murit în urma impactului cu avionul. Niciunul dintre pasagerii și membrii echipajului de zbor din aeronavă nu a suferit răni grave în schimb.

Cu toate acestea, site-ul BBC relatează că ministrul Sănătății din Peru a anunțat că 20 de pasageri primesc îngrijiri medicale în urma rănilor suferite, doi dintre ei fiind în stare gravă.

De asemenea, un al treilea pompier, în vârstă de 31 de ani, se află în stare critică, conform declarațiilor făcute de directorul spitalului EsSalud.

La baza tragediei se pare că ar fi o cădere a comunicațiilor în timpul intervenției pompierilor, turnul de control nereușind să comunice cu aceștia atunci când avionul a început operațiunea de decolare.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele companiei aeriene Latam, care opera zborul, a declarat următoarele:

„Nu știm de ce se aflau acolo (pompierii – n.r.). Nu am solicitat serviciile lor.”

Aeroportul din Lima a suspendat toate zborurile până în după-amiaza zilei de astăzi, 19 noiembrie 2022, în urma acestui accident.