Video cu explozia din Italia care a provocat moartea a 7 persoane. Alte două sunt căutate sub dărâmături

Explozia care a avut loc sâmbătă seara, 11 decembrie, în via Galilei din Ravanusa, a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă, iar imaginile au fost făcute publice. În video se poate observa efectul pe care unda de șoc l-a avut asupra unei uși.

Ceea ce nu se vede este dezastru provocat de explozie: cel puțin 4 clădiri distruse, o suprafață de mii de metri pătrați afectată, moloz și obiecte împrăștiate peste tot. Cauzele exacte ale tragediei nu au fost încă stabilite, se presupune că o acumulare de gaze a dus la explozia respectivă. Cu cinci zile înainte a avut loc o intervenție obișnuită de întreținere la sistemul rețelei de gaz metan a orașului. Parchetul din Agrigento a deschis o anchetă.

Până acum sunt 7 persoane decedate, alte două fiind date dispărute, sub dărâmături. O sută de persoane au fost evacuate din imobilele avariate.

Explozia a nimicit o familie întreagă. Selene Pagliarello, asistentă medicală la secția de urgență a spitalului San Giovanni di Dio din Agrigento, era căsătorită de un an cu Giuseppe Carmina și era însărcinată în nouă luni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Erau în vizită la părinții Selenei: tatăl Angelo Carmina, în vârstă de 72 de ani, și mama, Maria Crescenza, în vârstă de 69 de ani. Un moment fericit în familie, cu un final tragic. Trupurile lor au fost găsite fără viață în această dimineață. Selena ar fi urmat să nască chiar înainte de Crăciun.

În urma exploziei au mai murit o femeie în vârstă de 59 de ani, Calogera Gioachina Minacori, un profesor de liceu și scriitor pensionar, Pietro Carmina, în vârstă de 68 de ani și soția acestuia Carmela Scibetta. Cei doi soți locuiau în clădirea alăturată.

Pompierii au reușit să scoată de sub grămezile de moloz și două femei în viață: Rosa Carmina și cumnata ei, Giuseppa Montana. Ambele nu sunt în stare gravă și sunt internate în prezent în spitalele Licate și Agrigento.

Se caută în continuare sub dărâmături două persoane: un bărbat de 70 de ani și fiul acestuia, de 30 de ani.

@rotalianul