VIDEO | Femeie din Italia, surprinsă de polițiști plimbându-se cu rolele pe autostradă. „Urmăream indicațiile navigatorului”

Scenă – pe cât de comică, pe atât de dramatică – pe o autostradă din Italia unde o femeie se plimba cu rolele, în ciuda pericolului la care se expunea. Tânăra a fost oprită de polițiști la un moment dat și amendată pentru gestul ei.

Potrivit agenției de presă ANSA, femeia a fost văzută de mai mulți șoferi, în seara zilei de sâmbătă, 20 august 2022, plimbându-se cu rolele pe autostrada A10, Genova-Ventimiglia.

Unii dintre automobiliști au sunat imediat la 112 și au alertat forțele de ordine, două echipaje de poliție pornind astfel imediat în căutarea ei.

Odată depistată femeia, un echipaj de poliție s-a ocupat de reducerea vitezei celorlalte mașini care veneau din urmă, în timp ce echipajul celălalt a interceptat-o și a condus-o într-o parcare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eu doar urmăream indicațiile navigatorului”, le-a spus femeia agenților de poliție, cărora nu le venea să creadă ce aud și ce văd. Aceasta s-a justificat, de asemenea, că navigatorul i-a arătat traseul cel mai scurt pentru a ajunge la destinație și ea l-a urmat.

Polițiștii i-au explicat tinerei că, nu numai că nu poate circula cu rolele pe autostradă, conform legii, dar este și foarte periculos, apoi i-au aplicat o amendă usturătoare.

„Acest episod ne arată cât este importantă lipsa de conștientizare a riscurilor la care ne supunem când mergem pe străzi în mod haotic. De ce e atât de greu de înțeles ce mi se poate întâmpla dacă merg cu rolele pe autostradă, cu toate TIR-urile și mașinile trecând cu viteză pe lângă mine?”, a declarat directorul Serviciului Poliției Rutiere din Italia, Paolo Maria Pomponio, care a dat ordin ca înregistrarea video să fie făcută publică.