Video | Fiul unei românce din Italia, împins sub tren de un coleg. „Salvat ca prin miracol”

Fiul în vârstă de 14 ani al unei românce cu domiciliul în provincia Monza (Lombardia) este victima unei tentative de omor după ce a fost împins spre un tren în mișcare de un tânăr de aceeași vârstă cu el. Băiatul a căzut sub tren și s-a salvat printr-un miracol: „A fost foarte norocos”, au declarat anchetatorii conform Corriere della Sera.

S-au certat de la o fată

Totul a început după ce băiatul român a primit niște sms-uri de la o fată, în timp ce se afla în gara din Seregno unde aștepta trenul spre casă.

Un grup de colegi, printre care unul care o plăcea și el pe fata respectivă, l-a urmărit și atacat. Agresorii l-au lovit de mai multe ori, în timp ce un tânăr a încercat să-l dezbrace de hanoracul alb, marca Lacoste, cu care era îmbrăcat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Băiatul a reușit să scape și s-a îndepărtat ajungând la peronul de unde urma să ia trenul spre casă. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum a fost urmărit însă de grupul de agresori și atacat di nou.

La un moment dat, unul dintre adolescenți l-a împins cu putere spre un tren în mișcare.

Băiatul s-a lovit cu capul de tren, apoi a căzut pe șine. În mod miraculos, după cădere a rămas blocat în spațiul dintre peron și trenul în mers, ceea ce i-a salvat viața. În imagini se vede cum tinerii, speriați, au sărit să-l ajute.

Vă avertizăm că în video de mai jos sunt imagini cu un puternic impact emoțional

Medicii de la Spitalul San Gerardo l-au externat cu zece copci la cap, o entorsă la gleznă și diverse vânătăi. Alături de el era mama lui, o româncă de 41 de ani, disperată de ceea ce i s-ar fi putut întâmpla fiului ei „Ar fi putut să-l omoare și asta doar pentru o chestiune legată de fete”.

„A fost foarte norocos, poate și datorită faptului că are un corp atletic”, au declarat anchetatorii Poliției din Monza și ai Poliției Feroviare, care au arestat joi doi adolescenți în vârstă de 14 și 15 ani.

Unul dintre suspecți a fost prins în zona gării, celălalt a fost adus la carabinieri de bunica lui. Pe timpul nopții, la sediul Poliției Monza, polițiștii au reconstituit dinamica celor întâmplate și motivul agresiunii. Băiatul a fost agresat pentru că a făcut schimb de mesaje cu o fată care fusese deja curtată de unul dintre cei doi arestați.

Tinerii au fost duși la închisoarea pentru minori din Torino sub acuzația de tentativă de omor și tentativă de tâlhărie.

Procurorul pentru minori din Milano, Ciro Cascone, a specificat: „Din păcate, acești copii nu mai sunt obișnuiți să facă deosebirea dintre ce e bine și ce e rău, ei cred că trăiesc într-un cântec sau într-un film; pierd contactul cu realitatea. Cred că trăiesc într-un reality show!”

Avocatul Francesco Cerchia care îi apără din oficiu a declarat: „Pot spune că a fost o acțiune care a depășit intențiile. Nu aveau de gând să-l împingă sub tren. Au fost primii care au sărit să-l ajute”.