VIDEO: Furau tablet, smartphone și bani din bagajele pasagerilor. Arestați doi angajați ai aeroportului Fiumicino din Roma

Garda de Finanțe din Italia a denunțat în aceste zile doi angajați ai unei societăți private care se ocupă cu gestiunea bagajelor pe aeroportul „Leonardo da Vinci” din Fiumicino, Roma, după ce agenții au descoperit că aceștia furau din bagajele declarate pierdute ale pasagerilor de pe aeroportul Fiumicino, obiecte de valoare precum tablet, smartphone sau alte produse tehnologice dar și bani.

Ancheta a pornit în urma numeroaselor reclamații din partea pasagerilor care, după ce își recuperau bagajele pierdute, descopereau că le lipsesc diferite obiecte de valoare și, în unele cazuri, chiar și bani.

Urmărind înregistrările video preluate de pe camerele de filmat din interiorul și exteriorul aeroportului, agenții de la Garda de Finanțe au identificat cei doi operatori care se pare că furau fără nicio reținere din bagajele declarate pierdute de proprietari. Aceste bagaje erau depozitate într-un depozit al aeroportului iar cei doi angajați furau în mod sistematic obiectele de valoare din interiorul acestora.

Într-unul din cazuri, după ce a găsit un portofel pierdut de un pasager, unul dintre cei doi operatori a furat toți banii care se aflau în interior, scrie ziarul Repubblica.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma perchezițiilor făcute în locuințele celor doi infractori, anchetatorii au găsit și sechestrat obiectele furate și i-au denunțat pe aceștia, în stare de libertate, cu acuzația de furt calificat și delapidare. Totodată, societatea privată pentru care aceștia lucrau le-a retras acestora legitimațiile care le dădea acces în diferite zona private din aeroport.