VIDEO | Guvernul italian confirmă în mod oficial închiderea școlilor în toată Italia începând de mâine

Guvernul italian a confirmat miercuri, 4 martie 2020, susținută la ora locală 18:00 de către premierul Giuseppe Conte alături de ministrul Educației, Lucia Azzolina, că toate școlile de pe teritoriul Italiei vor fi închise pentru o perioadă de 10 zile în mod precauțional pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus.

„După cum știți, în aceste ore am evaluat posibilitatea de a închide sau nu școlile. Pentru Guvern nu a fost o decizie simplă, am așteptat o opinie și din partea Comitetului Tehnic Științific și am decis, cu prudență, având în vedere că situația epidemiologică se schimbă rapid, să suspendăm activitățile didactice și în afara zonei roșii (zona localităților aflate sub carantină – n.r.) până la data de 15 martie (…) începând de mâine”, a declarat Ministrul Educației din Italia în cadrul conferinței.

„Știu că este o decizie de mare impact, ca și ministru al Educației eu sper, evident, că elevii mei se vor întoarce în școli cât mai repede și îmi iau angajamentul ca serviciul public esențial, chiar și de la distanță, să fie asigurat tuturor studenților noștri”, a mai adăugat Azzolina.

Toate instituțiile școlare de pe întreg teritoriul Italiei vor fi închise așadar începând de joi, 5 martie și până duminică, 15 martie, pentru a preveni extinderea focarelor de COVID-19. Confirmarea vine în aceeași conferință de presă și de la prim-ministrul italian.

„Am evaluat situația în mod amplu, folosindu-ne și de ajutorul tehnic și cel al expertului, profesorul Brusaferro, iar orientarea Consiliului de Miniștri a fost aceea de a dispune, în mod precauțional, închiderea școlilor”, a precizat în cadrul aceleiași conferințe de presă și premierul Conte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă invităm să urmăriți în înregistrarea de mai jos întreaga conferință de presă.

Conform celor mai recente date publicate la ora 18:00 de miercuri, 4 martie 2020, pe site-ul ofical al Protecției Civile din Italia, până în prezent au fost confirmate 3.089 de infecții cu coronavirus pe teritoriul Italiei, dintre care 107 s-au finalizat cu decesul pacienților (număr care va fi confirmat cu certitudine după ce Institutul Superior al Sănătății va stabili cauza decesului) și 276 s-au vindecat.

Așadar, numărul pacienților care la această oră sunt contaminați cu COVID-19 este de 2.706, dintre care: 1.497 în Lombardia, 516 în Emilia-Romagna, 345 în Veneto, 82 în Piemonte, 80 în Marche, 31 în Campania, 21 în Liguria, 37 în Toscana, 27 în Lazio, 18 în Friuli Venezia Giulia, 16 în Sicilia, 7 în Puglia, 7 în Abruzzo, 5 în Provincia Autonomă Trento, 3 în Molise, 9 în Umbria, 1 în Provincia Autonomă Bolzano, 1 în Calabria, 2 în Sardegna și 1 în Basilicata.