VIDEO. Incendiu de proporții în Italia, un bloc cu șapte etaje a luat foc. Un mort și mai multe persoane rănite

Un incendiu de proporții a avut loc astăzi, vineri, 2 iunie, într-un cartier de la periferia Romei, unde un bloc cu șapte etaje a fost cuprins de flăcări. Până în acest moment o persoană a decedat, șapte sunt internate cu arsuri și mai mulți locatari sunt intoxicați cu fum.

Peste 100 de oameni au rămas fără casă.

700-2023060220845
Foto: La Repubblica

Flăcările au izbucnit la scurt timp după ora 14.00, într-un bloc situat în Largo Nino Franchellucci, la intersecția cu strada Edoardo D’Onofrio din cartierul Colli Aniene. Trei scări ale clădirii au fost afectate de incendiu.

Cadavrul bărbatului decedat a fost recuperat de pompieri de la etajele superioare ale clădirii. El a decedat din cauza inhalării de fum.

Din nefericire, numărul victimelor s-ar putea să crească. Există temeri pentru viețile altor oameni care ar fi putut fi prinși în incendiu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Incendio-Colli-Aniene-da-via-D-Onofrio
Foto: La Repubblica

Președintele Municipiului IV, Massimiliano Umberti, a transmis:

„Sunt două scări care au ars complet. Sunt uși încă nedeschise de pompieri, cine deține cheile trebuie să vină să le aducă, altfel va trebui să forțăm ușile.”

Blocul respectiv, construit în anul 1980, era în renovare. Lucrările au presupus placarea termică a clădirii și montarea panourilor de acoperiș. Unele dintre renovări fuseseră finalizate, dar clădirea era încă înconjurată de schele.

„Am auzit un vuiet și ne-am uitat afară, o coloană de fum s-a ridicat deodată în fața noastră. La scurt timp am văzut și flăcările. Atunci s-a declanșat iadul!”, au povestit persoanele care lucrează în magazinul care se află chiar în fața blocului.

În ce privește cauza incendiului, comandantul provincial al pompierilor, Alessandro Paola, a subliniat că „deocamdată nu se poate stabili de unde a pornit incendiul”. El a confirmat că au avut loc două-trei explozii înainte ca flăcările să cuprindă schela din jurul blocului.

Pompierii lucrează cu mai multe echipe și diverse vehicule, inclusiv două autocisterne și două autoscări. La fața locului se află și poliția de stat și prefectul. Numeroși oameni din blocurile învecinate au ieșit în stradă, îngroziți de ce s-a întâmplat. VIDEO mai jos: