VIDEO | Locomotiva unui tren Frecciarossa din Italia a deraiat de pe șine. Nicio persoană nu a fost rănită

Trenul Frecciarossa, cu numărul 9311 și care circula de la Torino către Napoli, a rămas blocat într-un tunel din Roma în după-amiaza zilei de vineri, 3 iunie 2022, după ce locomotiva atașată de ultimul vagon a deraiat de pe șine.

Din fericire, relatează agenția de presă italiană ANSA, nicio persoană nu a fost rănită, dar la bordul trenului se aflau peste 200 de pasageri, mulți dintre ei turiști ce se îndreptau spre Napoli și care au trăit clipe de groază.

„Am simțit două frânări scurte, apoi am văzut fum în vagoane și s-a întrerupt lumina și aerul condiționat. Am stat în întuneric minute în șir, poate chiar o oră”, au declarat unii pasageri.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a petrecut în jurul orei 14:00, la intrarea într-un tunel aflat la circa un kilometru distanță de stația de tren Togliatti, în zona de Est a capitalei italiene.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului au intervenit mai multe mașini de pompieri și echipaje ale Poliției de Stat și Municipale, care au pus în siguranță pasagerii și i-au condus, pe jos, până la gara Togliatti.

„Am mers prin întuneric circa un kilometru. Ne-au pus în șir indian și așa am ajuns la stația de tren. Totul s-a desfășurat cu calm, nu au fost momente de tensiune”, a precizat Simonetta, o pasageră aflată la bordul trenului Frecciarossa 9311.

La gara Togliatti, pasagerii au fost întâmpinați apoi de voluntari de la Crucea Roșie italiană care le-au oferit sticle cu apă și au oferit asistență persoanelor în vârstă și copiilor.

La locul accidentului s-a prezentat și procurorul de serviciu de la Parchetul din Roma, care a deschis o anchetă pentru a afla cum s-a produs accidentul și pentru a stabili eventuale responsabilități. Din primele informații reiese doar că locomotiva atașată de spatele trenului ar fi sărit de pe șine la intrare în tunel și ar fi rămas astfel rezemată de zidul de susținere al tunelului.

„Nu ne-am dat seama imediat ce s-a întâmplat, dar, când am văzut fumul, ne-am gândit la ceva foarte grav, m-am gândit la ce-i mai rău. Întunericul și căldura din acel tunel mi le voi aminti mult timp de acum încolo”, a declarat și o turistă americană ce călătorea în același tren.

Accidentul a provocat întârzieri și multe anulări în traficul feroviar din Roma și nu numai, iar circulația trenurilor între Roma și Napoli a fost suspendată imediat.

De-a lungul zilei de ieri, celelalte linii de tren au suferit întârzieri de până la 90 de minute, în tot centrul Peninsulei, mai scrie sursa citată.