VIDEO | Mesajul de mulțumire trimis de Magda, îngrjitoarea scoasă în stradă de fiica bătrânei care a decedat

Magda Toporan, îngrijitoarea română a cărei situație dramatică v-am prezentat-o marți, 10 martie 2020, în speranța că se va găsi cineva să o ajute, este bine acum și este cazată pentru câteva zile la o familie de români din provincia Florența. Conaționala noastră a fost practic aruncată în stradă ieri de fiica bătrânei pe care o asista în localitatea Scarperia e San Piero a Sieve și a fost la un pas de a dormi pe drumuri noaptea trecută.

„Eu sunt jos, în fața blocului, cu bagaje cu tot. M-a scos forțat afară (fata persoanei asistate- n.r.). Mi-a murit bătrânica sâmbătă. I-am zis să mă țină până caut mașină. Mașină nu am găsit ca să plec în România. Duminică și luni mi-au zis că toate drumurile sunt închise și nu pot să plec”, ne-a spunea ieri la telefon Magda.

„Badanta” româncă a căutat cu disperare de sâmbătă și până ieri atât un loc unde să se cazeze, chiar și la un hotel, cât și un mod de a se întoarce în România, dar criza provocată de epidemia de coronavirus i-a pus o grămadă de piedici din cauza măsurilor stricte luate de guvernul italian și cel români și, astfel, femeia nu a reușit să găsească nicio soluție. Din fericire, preotul Ciprian Mardare din provincia Florența a aflat în scurt timp de situația româncei noastre și a intervenit pentru a ajuta-o, din câte am reușit să aflăm noi.

Astfel s-a făcut că în cursul serii de ieri cineva s-a dus și a luat-o pe Magda cu mașina din localitatea Scarperia e San Piero a Sieve și a dus-o la o familie de români din aceeași provincie unde va putea sta până va găsi un nou loc de muncă, având în vedere că în România nu se va putea întoarce prea curând. Conaționala noastră nu a uitat însă că foarte multă lume s-a mobilizat pentru a ajuta-o și, având în vedere că multe persoane se îngrijorau încă pentru ea și astăzi, mai ales din cauză că nu răspundea la telefon, a publicat pe pagina ei Facebook un alt video în care mulțumește tuturor conaționalilor pentru ajutorul oferit.

„Vă mulțumesc din suflet că v-ați gândit la mine, mulțumesc lui Dumnezeu că a fost o doamnă care a venit să mă ia. Mulțumesc tuturor care s-au gândit la mine, mulțumesc din inimă pentru tot. Acum încep să caut servici, că spre România nu pot să mă duc, că sunt frontierele închise…Dacă se oferă cineva, e binevenit (să-i găsească un loc de muncă – n.r.), sunt aproape de Firenze”, spune românca originară din Sibiu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Vă mulțumesc din suflet! Să nu credeți că am făcut circ sau c-am făcut ceva ca să ajung, cum zic unii, vedetă. Asta nu-i adevărat. Și mulțumesc tutuor la care n-am putut să răspund la telefon, că de ieri, de când am postat și până astăzi îmi sună telefonul mereu. Nici nu pot să răspund la toată lumea. Vă mulțumesc din suflet pentru înțelegere, pentru un sfat pe care mi l-ați dat și pentru tot”, a mai adăugat femeia.

„Sunt bine, sunt la o familie pentru câteva zile. O familie de români. Nu vreau să menționez, fiindcă nu vreau să le fac probleme și mulțumesc din suflet la toată lumea care s-a gândit la mine. Atâta, vă mulțumesc din suflet”, a încheiat Magda mesajul video.

Despre situația prin care a trecut românca noastră ieri puteți citi mai multe în articolul cu titlul: „Badanta” din Italia scoasă din casă de fiica bătrânei: „Sunt jos în fața blocului cu bagaje cu tot, m-a scos forțat afară”.

@rotalianul