VIDEO | Trăiește cu un braț paralizat de la 15 ani. Mesajul emoționant al Georgianei, o tânără română din Italia

„Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să-ți vezi viața schimbându-se de la o zi la alta? Ai încercat vreodată să-ți legi părul, să te pregătești, să te îmbraci sau să închizi o geantă cu o singură mână?”

Așa începe mesajul video emoționant al unei tinere de origine română din Italia, Georgiana Degeratu, care în urmă cu aproape opt ani a suferit un accident ce a lăsat-o cu un braț paralizat complet. Tânăra și frumoasa noastră conațională, în vârstă de 22 de ani, locuiește de mult timp alături de părinții ei în localitatea Borgo San Dalmazzo din provincia Cuneo, iar povestea sa este relatată de site-ul TargatoCN.it

Georgiana Degeratu, 22 de ani. Foto: Facebook

Dramaticul accident a avut loc în luna august a anului 2012 și rănile suferite i-au provocat, printre altele, o paralizie la brațul stâng. Georgiana avea atunci doar 15 ani și viața la acea vârstă este deja complicată pentru orice adolescent, mai ales dacă se află într-o țară străină.

„Primii doi ani au fost grei. Mergeam la liceu (Liceul Științific Peano din Cuneo – n.r.). Colegii mei creșteau și eu nu creșteam în paralel cu ei fiindcă evoluția mea a fost încetinită. Am fost nevoită să o iau de la capăt, să renasc și am început să-mi reconstruiesc viața. În acest proces au fost fundamentali părinții mei care m-au ajutat foarte mult”, povestește Georgiana.

„Nu arată ca o tânără de 22 de ani când vorbește. Georgiana are o maturitate tulburătoare și strălucește prin propria ei lumină atunci când își spune povestea”, scriu jurnaliștii italieni despre românca noastră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pentru mine nu este un handicap. Pur și simplu de 8 ani încoace trăiesc cu acestă «nelimitare». Am făcut și teza la bacalaureat pe această temă. În fiecare zi trăiesc fără brațul stâng, lucru care mă pune față-n față fără-ncetare cu provocări zilnice. Fiecare zi pentru mine este o provocare. Pentru mine este complicat și să decojesc o banană sau să tai o roșie! Dar tocmai aceste situații sunt cele care mă fac să fiu mai creativă și mai puternică. În cele din urmă obțin aceleași rezultate ca toți ceilalți, doar că o fac în modul meu. Am dezvoltat o forță incredibilă de care nici măcar eu nu eram conștientă înainte de accident”, adaugă tânăra de 22 de ani.

Georgiana la sală. Foto: Facebook / The Green Fork

Această piedică impusă de destin nu a reușit însă să o oprească pe Georgiana din evoluția ei, ba dimpotrivă. A ambiționat-o și mai tare, iar după ce a absolvit liceul a obținut și o diplomă în Economie la Universitatea din Cuneo. Dacă pentru o persoană normală aceste rezultate sunt în general mai mult decât suficiente, pentru românca noastră nu au fost, așa că a început să studieze Naturopatie și Nutriție la Universitatea Hohenheim din Stuttgart, a studiat „Mindfulness” (practica şi starea prin care alegem în mod conştient să trăim în prezent) și a urmat în același timp și un master la Roma și Napoli pentru a deveni un expert în Nutriție Clinică Umană. La sfârșitul acestei luni, mai exact pe 28 februarie, are examenul pentru diplomă.

Georgiana Degeratu. Foto: Facebook / The Green Fork

Iar în ceea ce privește planurile sale de viitor, Georgiana își va construi și gestiona propria afacere.

„Cu ajutorul părinților mei voi deschide un birou de Nutriție, Naturopatie și Mindfulness pentru a ajuta persoanele să se relaxeze, să deblocheze nodurile energetice și să elaboreze planuri nutriționale legate de bunăstarea psihologică. Într-o anumită măsură fac deja asta la pizzeria «Il Corsaro» pe care o gestionează părinții mei la Cuneo. Am studiat rețete de pizza echilibrate și benefice pentru sănătate, am creat noul lor meniu și mă ocup de aluaturi speciale cu ingrediente sinergice”, mărturisește românca noastră.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20
„Să nu uităm să conectăm mintea la masă. Îmi permit să mănânc ceea ce are poftă corpul meu fără rețineri, dar mai întâi încerc să înțeleg dacă e într-adevăr ceea ce vreau atât de mult să mănânc. Bufetele sunt înșelătoare, cine mă poate contrazice? Să alegi în mod conștient nu e simplu, desigur, dar nici imposibil” – Georgiana Degeratu, The Green Fork/Facebook

Admirabila noastră conațională are și o pagină Facebook, The Green Fork (furculița verde – t.r.), unde scrie despre valorile sale și nu doar cele nutriționale, ci și morale. De acolo a pornit de fapt și ideea de a crea un video motivațional cu povestea ei, care se intitulează „Tu trăiești?” și care a fost realizat de Emanuele Bessone în colaborare cu Stefano Belmondo.

„Voiam ca viața mea să fie ca o încurajare și motivare pentru celelalte persoane”, a spus Georgiana referitor la acest video pe care vă invităm să-l urmăriți în limba italiană cu traducere în română în rândurile de mai jos.

„Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să-ți vezi viața schimbându-se de la o zi la alta? Ai încercat vreodată să-ți legi părul, să te pregătești, să te îmbraci sau să închizi o geantă cu o singură mână? De câte ori te-ai oprit să privești persoanele din jurul tău gândind că nu vei reuși niciodată să faci ceea ce fac ele? De câte ori, în mintea ta, ai dorit lucruri pe care nu le ai, fără să te concentrezi pe cele care în schimb îți aparțin?

Aș putea trăi zi de zi în mijlocul mulțimii gândindu-mă cât de mult aș vrea să am brațul lor stâng. La vârsta de 15 ani m-am trezit și mi-am făcut o idee despre cum va fi viața mea în viitor. Diferită? Dificilă? Plină de provocări? Fiecare zi este o provocare pentru fiecare din noi.

Pentru toate acele momente în care în reflexia ta ai văzut o infinitate de defecte… pentru toate acele momente în care ai încercat să-ți sufoci slăbiciunile care, ieșind la suprafață, încercau să te învețe ceva… pentru acele momente în care te-ai dat bătut și te-ai așezat la pământ crezând că ai ajuns la capătul puterilor… oprește-te, ridică-ți privirea și ai curajul să te admiri. Respiră adânc. Închide ochii și observă viața ta. Acum deschide-i, încheie-te la șireturi, ieși pe ușă și începe să alergi spre obiectivele tale.

În fiecare dimineață mă trezesc gândindu-mă că nu există banană pe care să n-o pot decoji, roșie pe care să n-o pot tăia, morcov pe care să nu-l pot da pe răzătoare, sau rețetă pe care să n-o pot găti cu o singură mână și pe care apoi să o împărtășesc cu voi.

Nu există persoane mai bune sau mai rele, ci doar versiunea mai bună sau mai puțin bună din noi înșine. Decizia este a noastră în ceea ce privește care dintre ele vrem să fim. Fiecare din noi este perfect și unic, atât timp cât strălucește din propria sa lumină.

Tu trăiești?”