VIDEO | Panică în Italia, un leu a scăpat de la circ și se plimbă liber pe străzi. „Evitați deplasările!”

Alessandro Grando, primarul orașului italian Ladispoli din provincia Roma (Lazio) a declanșat un val de panică în după-amiaza zilei de sâmbătă, 11 noiembrie 2023, când a anunțat pe Facebook că un leu a scăpat de la circul Ronny Roller Circus, situat pe viale Mediterraneo.

Animalul, reușind să scape de sub supraveghere, a fost observat deplasându-se pe străzile orașului, dinspre via Mosca spre via Budapest, informează ziarul La Repubblica.

Unii localnicii au reușit chiar și să îl filmeze cu telefoanele lor mobile.

Forțe de poliție, carabinierii din Ladispoli și Civitavecchia, agenți de la Garda Financiară, precum și ofițeri forestieri au fost trimiși la fața locului și au reușit să localizeze leul, care părea vizibil speriat, pe un teren de trestie de lângă circ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un elicopter a survolat zona, iar personalul poliției provinciale și directorul circului, însoțiți de o cușcă, au sosit de asemenea la fața locului.

Primarul a îndemnat locuitorii din Ladispoli să rămână în case și să evite orice deplasare până la noi informații.

„Un leu a scăpat de la circul amplasat pe Viale Mediterraneo. Animalul a fost imediat localizat în cursul de apă adiacent.

Personalul circului desfășoară operațiuni de capturare, cu sprijinul Forțelor de ordine, care au intervenit prompt la fața locului. Se roagă să se acorde maximă atenție și să se evite deplasările până la o nouă comunicare”, a scris Grando pe Facebook.

El a adăugat că nu are autoritatea de a interzice circului cu animale să viziteze orașul, menționând un recurs pierdut în 2017 la TAR și obligativitatea de a acoperi cheltuielile legale ale reclamanților. Până la schimbarea legislației, situația rămâne neschimbată.

Pe rețelele sociale, locuitorii și-au exprimat atât furia față de condițiile în care este ținut animalul, cât și uimirea față de acest incident neobișnuit.

Marco P. a exprimat simpatia față de leu, numindu-l „frumos ca soarele”, în timp ce Stefano a făcut glume, sugerând că leul ar putea fi folosit ca suport pentru forțele de ordine pentru a controla viața de noapte locală, adăugând însă că speră ca nimeni să nu întâlnească animalul.