VIDEO. Un râu subteran din Italia a ieșit din matcă prin asfalt. Un șofer a riscat să moară, 300 de persoane evacuate

Un orășel italian cu peste 4.800 de locuitori din provincia Avellino, în regiunea Campania, a fost lovit de inundații cu doar câteva zile înaintea Crăciunului. Un șofer a fost la un pas de tragedie și 300 de persoane au fost evacuate după ce râul subteran care traversează localitatea a ieșit din matcă prin asfalt.

Strada afectată de ieșirea râului din matcă. Foto: L’Occhio di Avellino

S-a întâmplat în seara zilei de 21 decembrie 2019 în localitatea San Martino Valle Caudina, unde torentul Caudino a provocat pagube de peste 5 milioane de euro, dar, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Un șofer a riscat însă să moară după ce a trecut cu mașina peste locul unde râul a ieșit din matcă prin asfalt și s-a lovit de pământul ridicat când mai avea o distanță foarte mică de parcurs pentru a depăși complet zona afectată și a scăpa fără pagube, așa cum se poate observa în video de mai jos.

Primarul localității a declarat stare de urgență și a dat ordin a doua zi ca peste 300 de persoane să fie evacuate din zona unde râul a provocat daune pentru a evita o tragedie. Familiile s-au întors în casele lor abia vineri, 27 decembrie, după ce autoritățile au curățat zona au verificat că nu există riscul de prăbușire a caselor.

Ieșirea râului din matcă, se pare, nu a fost provocată doar de ploile intense din zilele precedente, ci și de rădăcinile copacilor din zonă care au blocat tot mai mult apele râului subteran. Primăria a început lucrările de curățare imediat, ceea ce a permis localnicilor din zonă să se întoarcă în casele lor în cursul zilei de ieri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Lucrările de curățare a râului
@rotalianul