VIDEO | Român din Italia înarmat cu un pistol, filmat în timp ce jefuia un magazin de bijuterii. Polițiștii au intervenit în forță

A încercat să jefuiască un magazin de bijuterii și a fost la un pas de a reuși să fugă cu mai multe ceasuri care aveau o valoare totală de zeci de mii de euro, dar a ajuns în schimb la pușcărie după ce polițiștii l-au prins în flagrant. Infractorul avea la el un pistol cu 7 gloanțe pe care n-ar fi ezitat să-l folosească împotriva vânzătorului, dar când s-a văzut înconjurat de polițiști, a decis să se predea.

Este vorba despre B.B., un bărbat român în vârstă de 59 de ani care, în jurul orei 15:30 de vineri, 2 octombrie, a intrat într-un magazin de bijuterii de pe via Orefici din orașul italian Milano și a scos un pistol cu care l-a amenințat pe proprietar pentru a-l jefui. Titularul magazinului nu s-a pierdut și s-a conformat, dar a reușit între timp să apese butonul de alarmă prin care alerta forțele de ordine că magazinului să este ținta unui jaf.

Între timp, camerele video de supraveghere din magazin înregistrau totul, iar bărbatul român poate fi văzut cum scotea pistolul și-l flutura în fața proprietarului pentru a-l amenința, apoi l-a pus să-i scoată din vitrine mai multe ceasuri, 11 mai exact, care aveau o valoare totală de 68.000 de euro. În timp ce patronul magazinului scotea ceasurile și le punea în fața infractorului român, pe stradă, în fața magazinului, a început să fie agitație mare și să se vadă girofarul poliției, precum și mai mulți agenți care s-au apropiat de ușa magazinului și au început să-l someze pe român să se predea.

De această dată, însă, cel care s-a conformat a fost jefuitorul care, văzând magazinul înconjurat de polițiști, a decis să pună arma deoparte și să asculte indicațiile agenților de a se întinde la pământ. Câțiva polițiști, intrați în magazin pe ușa din spate, au intervenit apoi și l-au încătușat pe B.B.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din fericire, proprietarul magazinului nu a suferit nicio rană, iar infractorul a ajuns la închisoare. Polițiștii au verificat ulterior arma făptașului, un pistol Walter PPK cu 7 gloanțe, dintre care unul se afla pe țeavă gata să fie tras.

@rotalianul