VIDEO | Român întors din străinătate, s-a baricadat cu fetița de 5 ani în casă și a amenințat că aruncă totul în aer

Un român care a lucrat mai mulți ani în străinătate, împreună cu soția sa, apoi s-a întors definitiv în țară, a stat baricadat cu fetița sa de 5 ani în propria casă timp de mai bine de 24 de ore și a amenințat că aruncă totul în aer.

Totul a început în jurul orei 13:00 de joi, 4 mai 2023, când un bărbat de 52 de ani din localitatea Chiajna, județul Ilfov, a decis să se închidă în casă cu fetița sa, amenințând că va provoca o tragedie.

barbat-chiajna-800x485
Bărbatul care s-a baricadat în casă cu fetița sa de 5 ani. Foto: Euronews România

Toate acestea s-au petrecut după ce tipul ce s-a certat cu soția sa și a alungat-o de acasă. Femeia a sunat apoi la 112, iar în scurt timp peste 50 de polițiști, printre care mascați, negociatori și lunetiști, au împânzit zona.

Negocierile cu bărbatul, coordonate din celula de criză din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), au început imediat, dar tatăl fetiței nu voia sub nicio formă să cedeze și să o elibereze pe micuță sau să predea.

Lucian Bode, care conduce Ministerul Afacerilor Interne, a declarat: „Au reușit să țină dialogul deschis cu acesta (…)

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Negociatorii prezenți acolo au luat decizii astfel încât să îl determine să vorbească, să păstreze dialogul, copilul să fie în vizorul poliției. Noi am văzut în permanență fetița, a adus-o la geam de câteva ori. Fetița zâmbea, nu a fost nici un moment în pericol”.

Operațiunea a durat mai bine de 24 de ore însă, până în jurul orei 17:00 de vineri, 5 mai 2023 și s-a terminat cu succes, din fericire, după ce bărbatul i-a permis avocatei sale să intre în casă.

Femeia l-a convins astfel să o elibereze pe fetiță și să se predea, iar după ce a fost luat în custodia Poliției și ținut 30 de minute la sediul IPJ Ilfov, polițiștii l-au escortat din nou la locuință pentru a-și face bagajele, urmând să fie condus în spatele gratiilor.

La întrebarea jurnaliștilor cu privire la motivul pentru care și-a sechestrat fiica, individul a refuzat să dea un răspuns.

Potrivit Știrile Kanal D, bărbatul de 52 de ani și soția sa au lucrat mai mult timp în Austria, apoi au decis să se întoarcă definitiv în țara noastră.

Rudele celor doi soți au declarat că, de când s-a întors în România însă, el nu a reușit să găsească un serviciu stabil și, între timp, a început să pice în patima alcoolului.

Când se îmbăta, deseori devenea violent cu soția lui, iar ea l-ar fi amenințat în cursul zilei de joi că va pleca cu tot cu fetiță și-l va părăsi, ceea ce ar fi declanșat nebunia bărbatului.