VIDEO | Român mort în urma unui stop cardiac la granița cu Ungaria, în timp ce încerca să intre în țară

Tragedie neașteptată la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de intrare în țară, acolo unde un bărbat în vârstă de 36 de ani a suferit un stop cardio-respirator în după-amiaza zilei de luni, 3 iulie 2023.

Potrivit Poliției de Frontieră, citată de PresaSM.ro, bărbatul se afla pe partea maghiară a graniței și intenționa să pătrundă pe teritoriul României.

Echipajele de prim-ajutor din Satu Mare și din Ungaria au intervenit imediat la fața locului și s-au zbătut timp îndelungat pentru a-l resuscita.

La locul incidentului s-a deplasat rapid și un elicopter medical ce aparține statului maghiar, care urma să preia victima și să o transporte la un spital din Ungaria.

Din păcate, după mai bine de jumătate de oră de eforturi pentru a-l readuce la viață, medicii au fost nevoiți să declare decesul victimei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Corpul neînsuflețit al conaționalului nostru, originar din localitatea Turulung, județul Satu Mare, a fost dus apoi la o morgă din țara vecină, urmând să fie repatriat în zilele următoare.

În urma solicitării făcute de PresaSM, Poliția de Frontieră a oferit următoarea declarație: „În Punctul de Trecere a Frontierei Petea – la ora 15:00, în zona punctului de trecere, pe teritoriul maghiar, a fost observat un cetățean român căzut inconștient.

S-a solicitat intervenția ambulanței maghiare care la ora 15:10 efectua primele manevre de resuscitare.

Autoritățile maghiare au solicitat intervenția unui echipaj aerian. La ora 15.47 a fost constatat decesul persoanei.

Precizăm faptul că persoana se deplasa pe jos, pe teritoriul statului maghiar și nu ajunsese pe aliniamentul de control, nu efectuase formalitățile de frontieră pentru ieșirea din Ungaria, respectiv intrarea în România.”

Distribuie acest articol