VIDEO | O româncă a protestat în Italia de una singură împotriva restricțiilor anti-COVID. „Libertate, jos masca!”

Protestul, singular din toate punctele de vedere, a avut ca protagonistă o româncă de 38 care s-a suit pe un coș de gunoi și a început să protesteze de una singură împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru a reduce efectele pandemiei. Neobișnuitul protest, care a avut loc pe Corso Umberto I din Civitanova (provincia Macerata din regiunea Marche) a durat circa o oră, scrie publicația locală Cronache Maceratesi.

Femeia de origine română s-a suit pe un coș de gunoi și a protestat timp de o oră împotriva restricțiilor. Foto: cronachemaceratesi.it

Din cele relatate de sursa citată reiese că femeia a consumat băuturi alcoolice înainte de a începe să protesteze, iar în jurul orei 11:45 a dat startul nebuniei.

Fraze precum „Jos masca, jos masca”, „Libertate, libertate” sau „Noi suntem în război” erau strigate de româncă neîncetat, iar la sosirea carabinierilor, chemați de trecători, a început să și argumenteze gestul său.

„Stau fără muncă de un an de zile, vreau să călătoresc, să lucrez, fără restricții, distribuie”, spunea ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După o oră de protest, timp în care s-au adunat mai mulți oameni în zonă pentru a asista la spectacol, carabinierii și voluntarii de la Crucea Verde au încercat s-o convingă să se liniștească de bună voie. Văzând, însă, că nu reușesc nicicum, în cele din urmă au decis să o ia pe sus și să o urce în ambulanță, transportând-o apoi la spital pentru tratamentul sanitar obligatoriu.

Românca a fost amendată de carabinieri pentru micul ei protest și pentru că a încălcat normele anti-COVID, aceasta aflându-se în altă localitate decât cea de rezidență fără un motiv întemeiat și nepurtând mască.

@rotalianul