VIDEO | Șarpe pe holurile unui spital din Italia. Panică printre pacienți și personalul medical

Un incident neobișnuit a avut loc joi, 23 mai 2024, la Spitalul San Timoteo din localitatea italiană Termoli, provincia Campobasso, unde un șarpe a fost surprins plimbându-se pe coridoarele instituției medicale.

Potrivit Fanpage.it, reptila a fost observată la parterul clădirii, în zona ambulatoriilor și a departamentului de urgență, provocând panică printre pacienți și personalul medical.

Incidentul a fost filmat de câțiva pacienți aflați în trecere și imaginile au devenit rapid virale pe rețelele sociale.

Conform martorilor, șarpele, probabil intrat printr-o ușă lăsată deschisă, s-a strecurat pe lângă perete în zona de triaj a secției de urgență, unde a fost observat de mai mulți pacienți aflați în așteptare.

Alarma a fost dată de câteva persoane care treceau prin acel coridor după o vizită la ambulatoriu. Prezența șarpelui a creat agitație și îngrijorare timp de câteva minute, până când câțiva membri ai personalului spitalului au intervenit pentru a ghida reptila către o ieșire.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În acest timp, pacienții și personalul medical s-au refugiat în încăperi pentru a evita contactul cu șarpele.

Ulterior, șarpele a fost capturat de pompierii din cadrul subunității din Termoli, care au intervenit cu clești și o cușcă specială, după ce au fost alertați de spital.

Reptila, identificată ca fiind dintr-o specie neveninoasă, a fost eliberată într-o zonă mai adecvată, eliminând orice risc pentru siguranța pacienților și a personalului medical.

Ipoteza este că șarpele a intrat printr-o ușă laterală și s-a îndreptat spre zona ambulatoriilor, trecând neobservat prin fața direcției sanitare timp de câteva minute.

Această întâmplare neobișnuită a stârnit un val de reacții pe internet printre italieni, devenind un subiect aprins de discuție.