VIDEO | Șofer român de TIR care se îndrepta spre Italia depistat cu 50 de imigranți clandestini în remorca frigorifică

Un șofer român care transporta oase de animale din România spre Italia a fost depistat miercuri, 30 iunie 2021, cu zeci de imigranți clandestini în remorca frigorifică a TIR-ului pe care-l conducea.

Potrivit unui comunicat trimis presei de Poliția de Frontieră Română, automarfarul a fost verificat  de polițiști la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pe sensul de ieșire din țara noastră.

„În data de 30.06.2021, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean român care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă frigorifică, ambele înmatriculate în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, oase cabaline pentru o societate comercială din Italia”, se arată în comunicat.

„În urma efectuării controlului amănunțit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiți, ascunși în compartimentul marfă, 50 de cetățeni străini”, mai precizează polițiștii români.

Imigranții, care riscau să moară de hipotermie până ajungeau în Italia, au fost preluați de oamenii legii și transportați la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal și se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20