VIDEO | Un șofer român din Italia a intrat cu TIR-ul într-o casă. Bărbatul era beat

Un șofer român din Italia care, conform ziarului italian Corriere Romagna, se numește Dorin Ciurar și are 53 de ani, a intrat cu TIR-ul într-o casă din localitatea Cesena, ajungând astfel să fie internat în spital cu răni grave.

Gaura rămasă în casă după accident. Foto: CesenaToday.it

Din fericire, niciun membru din cele două familii care locuiesc în casa respectivă nu a fost rănit, dar casa a rămas cu o gaură în zid și nu mai poate fi locuită momentan.

Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, dramaticul accident s-a petrecut pe via Cervese, la numărul civic 5444, unde se află o casă cu două etaje. La parter, precizează sursa citată, locuia un cuplu de bătrâni, în timp ce la etaj locuia fiul lor, cu soția și copilul acestuia.

La ora 14:30 din acea după-amiază de luni, un TIR care parcurgea via Cervese, în direcția spre mare, s-a izbit violent de zidul casei, spărgându-l și pătrunzând cu cabina astfel în interiorul locuinței.

Șoferul român a rămas încastrat între fiarele cabinei și a fost nevoie de intervenția echipei de descarcerări a pompierilor pentru a-l extrage, operațiune care a durat circa o oră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționalul nostru a fost transportat apoi la spitalul Bufalini din Cesena, unde a fost internat cu diferite fracturi grave, având nevoie de minim 60 de zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

Din primele investigații reiese că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice la momentul accidentului, iar anchetatorii au solicitat analize amănunțite pentru a stabili cu exactitate acest detaliu.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Între timp, familia care locuia în acea casă așteaptă să fie efectuată o evaluare a pagubelor și a stării imobilului pentru a putea începe reparațiile. Reparații care, evident, vor fi plătite în cele din urmă de șoferul român, pe lângă alte posibile daune materiale sau morale.

„Am auzit un fel de explozie care ne-a șocat”, au spus proprietarii.

„Eu eram la etaj, în camera mea, în timp ce bunicii mei erau la parter. Au scăpat cu viață fiindcă bunicul era în dormitor, în timp ce bunica mea era în bucătărie, golea mașina de spălat vase. S-a auzit o bubuitură puternică, bunica mi-a spus că a crezut că s-a prăbușit un avion”, a declarat și nepotul celor doi pensionari.