VIDEO. Sportiv din Italia de origine română, nou record național la atletism, în proba de 800 de metri

Cătălin Tecuceanu, un atlet român cu cetățenie italiană, în vârstă de 24 de ani, originar din Tecuci, județul Galați, a scris istorie pentru Italia, stabilind un nou record național la proba de 800 de metri.

Recordul a fost stabilit în cadrul competiției Madrid Meeting, ultima etapă a World Indoor Tour, desfășurată chiar înainte de Campionatele Mondiale de Atletism de la Glasgow, programate între 1 și 3 martie.

Tecuceanu a triumfat cu un timp impresionant de 1’45”00, surclasându-i pe Mohamed Attaoui, care a terminat cursa în 1’45”67, și pe campionul european Adrian Ben, cu un timp de 1’45”72.

1200-2024022612247 (4)

Această performanță nu doar că i-a asigurat lui Cătălin Tecuceanu victoria în competiție, dar a însemnat și depășirea recordului italian deținut timp de 31 de ani de Giuseppe D’Urso, care era de 1’45”44.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Eurosport Italia a lăudat realizarea lui Tecuceanu, subliniind modul impresionant în care atletul, născut în 1999, a reușit să conducă cursa fără ajutorul „iepurilor”, atleți folosiți obișnuit pentru a impune ritmul în prima parte a cursei.

Italo-românul a fost lider incontestabil de la început și până la sfârșit, marcând astfel cea mai bună performanță mondială a sezonului pe această distanță. VIDEO mai jos:

Distribuie acest articol