VIDEO | Stare de „urgență totală” la aterizarea unui avion Ryanair după ce a rămas fără roata din fața

Un avion al companiei aeriene Ryanair, care a aterizat pe aeroportul din Dublin (Irlanda) în după amiaza zilei de duminică, 9 aprilie, a declarat stare de „urgență totală” din cauza unei probleme la roata din față.

FtS7WZiWcAUazBd
Roata avionului Ryanair. Foto: Michael Kelly

După cum relatează publicația „The New York Post”, un videoclip a surprins momentul dramatic al scânteilor, care s-au putut observa la trenul de aterizare al avionului.

Pompierii și ambulanțele au fost chemate de urgență la fața locului chiar în ziua sărbătorii Paștelui catolic.

Din fericire, nimeni nu a suferit răni la sol sau în interiorul aeronavei Boeing 737, care venea de la Liverpool (Anglia).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aeroportul din Dublin a confirmat că pasagerii au putut debarca în condiții normale odată cu acordul dat de către pompieri.

Avionul a fost scos ulterior de pe pista care s-a închis pentru ceva timp după aceea, iar traficul aerian către aeroport a fost restricționat în timpul incidentului, întârziind alte zboruri.

O persoană a fost tratată pentru atac de panică. Nu au fost raportate alte răni ale pasagerilor.

O purtătoare de cuvânt a companiei Ryanair a declarat pentru publicația locală Irish Examiner că zborul „a întâmpinat o problemă tehnică minoră cu trenul de aterizare frontal la aterizare”.

„Pasagerii și echipajul au debarcat în mod normal, iar aeronava va fi în curând remorcată înapoi la hangar pentru inspecții suplimentare ce vor fi efectuate de către inginerii Ryanair”, a adăugat aceasta.

Videoclipul capturat de Airports Live TV și încărcat pe YouTube a surprins scânteile de la roata frontală a avionului.

După aterizare, această roata s-a deteriorat, ceea ce a dus la oprirea aeronavei pe calea de rulare E6, chiar lângă pista de sud a aeroportului.

Michael Kelly, un fotograf în domeniul aeronautic din Dublin, a distribuit pe Twitter o fotografie cu ceea ce el a spus că ar fi trenul de aterizare după incident. Părea să arate că o anvelopă lipsea complet, în timp ce cealaltă era deteriorată.

Potrivit publicației „The Journal”, închiderea pistei de sud a aeroportului din Dublin în urma problemei cu roata din față a aeronavei Ryanair a dus la devierea a patru zboruri – două de la Aer Lingus cu decolări din Paris (Franța) și Santiago (Chile) și două de la Ryanair cu decolări din Lanzarote (Insulele Canare – Spania) și Malaga (Spania).

Potrivit aeroexplorer.com, acesta nu a fost primul zbor în care s-a întâmplat un astfel de incident. În 2021, un avion 787 British Airways a suferit o deteriorare a trenului de aterizare frontal în timp ce se staționa într-un loc izolat pe aeroportul londonez Heathrow.

De asemenea, zborul JetBlue 292 a fost implicat într-un incident similar pe Aeroportul Internațional Los Angeles (SUA) în 2005, iar aeronava SpiceJet indian LCC (Low-Cost Carrier) a derapat de pe pistă pe fondul unei defecțiuni a trenului de aterizare frontal în 2017.

Distribuie acest articol