(VIDEO) Sute de persoane la înmormântarea lui Petrișor Vasile Cioroabă. Familia și prietenii au transmis ultimul salut

Peste 300 de persoane, alături de familia îndurerată, l-au condus pe Petrișor Vasile Cioroabă pe ultimul drum care a început de la locuința lor din via Roma 2, în Palazzo Pignano și până la biserica unde s-a ținut slujba religioasă de înmormântare. La biserică, circa alte 100 de persoane îl așteptau pe tânărul nostru conațional pentru un ultim salut.

Petrișor Vasile Cioroabă, tânărul român de numai 18 ani ucis de o mașină în noapte de sâmbătă spre duminică, 1 septembrie

Cei mai îndurerați dintre toți, după cum vă puteți imagina, mama lui Petrișor, Magdalena, tatăl Vasile și sora sa, alături de rudele lor. Mulți dintre tinerii care au parcurs drumul de la casa sa la biserică alături de trupul neînsuflețit al tânărului român de numai 18 ani au purtat un tricou cu imaginea lui Petrișor pe el, scrie ziarul La Provincia.

Mama și tatăl lui Petrișor plângându-și fiul în fața sicriului. Sursa foto: crema.laprovinciacr.it

Ajunși la biserica din localitate, don Benedetto Tommaseo și don Giancarlo Camastra au condus slujba de rit catolic, apoi părintele Orelia a ținut slujba în rit ortodox, religia familiei Cioroabă.

La încheierea slujbei religioase, două tinere au trimis în zbor doi porumbei albi, care simbolizează călătoria sufletului tânărului nostru conațional spre cer, spre un loc mai bun.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Petrișor a fost găsit fără viață pe câmp, la marginea unui drum puțin circulat, în după-amiaza zilei de luni, 2 septembrie 2019. Tânărul fusese ucis în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 1 septembrie, de o mașină al cărei șofer, un tânăr italian în vârstă de 25 de ani, spune că nu știa că a lovit un om.

„Am adormit în timp ce conduceam… Din senin am auzit un zgomot puternic și atunci mi-am dat seama că m-am lovit de parapetul de metal”, spune șoferul italian în vârstă de 25 de ani citat de La Provincia di Cremona.

Deși presa locală scrie că șoferul s-a prezentat la carabinieri pentru a-și recunoaște fapta, așa fiind de fapt descoperit și corpul fără viață al lui Petrișor pe care familia îl căuta cu disperare de duminică dimineața, o persoană care cunoaște familia Cioroabă ne spune altceva.

- Continuarea după publicitate -

„Sunt foarte multe polemici. La față nu putea fi recunoscut, așa de rău era desfigurat. Apoi cei care au asistat la cercetări când l-au găsit spun că până și criminaliștii nu cred că a putut ajunge atât de departe pe câmp din lovitura dată de mașină. Nu șoferul s-a dus la Carabinieri, ci un pasager din mașină care avea remușcări…”, a spus sursa noastră.

A fost ucis în mod intenționat Petrișor? Cineva a vrut să se răzbune din vreun motiv anume? Sunt întrebări la care acum, după înmormântare, familia va dori cu siguranță un răspuns concret din partea anchetatorilor.

După slujba de înmormântare, care a fost ținută la Oratorio di Palazzo Pignano, trupul fără viață al tânărului român a fost incinerat.

@rotalianul