VIDEO | Tânără din Italia emoționează juriul la Românii au talent: „A cântat despre drama românilor din diaspora”

O româncă originară din județul Bacău, care a trăit în Italia în ultimii 4 ani, a reușit să stârnească emoții mari la emisiunea Românii au talent de vineri, 16 aprilie, cu versuri care au descris viața românilor din diaspora. Andreea Boanță are 20 de ani și, precum mulți alți tineri români din generația ei, știe ce înseamnă viața printre străini, departe de meleagurile natale. „Sunt aici ca semn de respect pentru cei plecați în străinătate, pentru că am văzut ce înseamnă să fii tratat urât doar pentru că ești român”, a spus Andreea la microfonul emisiunii de pe Pro TV.

Andreea Boanță la emisiunea Românii au talent de la Pro TV

La 16 ani, împreună cu fratele ei, Andreea a venit în Italia pentru că părinții ei erau de ceva vreme aici. „Noi am crescut cu bunica, părinții au trebuit să plece, pur și simplu nu mai aveau bani să ne întrețină”, a povestit Andreea. „A plecat mai întâi tata, iar după un an și mama, care ne-a spus: ‘nu vă faceți griji, mă întorc peste o lună’, dar nu s-a mai întors… E greu să crești fără părinți, chiar dacă bunica ne-a oferit tot ce aveam nevoie și ne-a dat o educație bună. Lipsa părinților se simte…”, a mai adăugat tânăra fată.

Plecarea în Italia reprezintă pentru Andreea un mare regret: „Este cel mai mare regret al meu că am plecat în străinătate”

Odată ajunsă în Italia, la vârsta adolescenței, Andreea a trebuit să se confrunte cu problema unei integrări destul de dificile: „În Italia am văzut cum sunt văzuți românii și cum sunt tratați. Cu toate că eu nu greșeam cu nimic în fața străinilor, își schimbau privirea când le spuneam că sunt româncă. Mă simțeam izolată, mă simțeam singură, mă simțeam denigrată…’Nu, tu ești româncă… Tu, ești nimic!’”

Cei patru jurați (Andi Moisescu, Andra, Alexandra Dinu și Florin Călinescu) au fost profund impresionați de povestea tinerei. „România înseamnă acasă! Andreea și-a pus sufletul pe hârtie și a cântat despre drama românilor din diaspora”, au scris pe Facebook cei de la Românii au talent.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„(…) Respect diaspora, că ești o luptătoare
Mereu printre străini te simți întro-nchisoare
Că ești sclavă și-umilită în țara altora
Și nu poți fi român, în România ta…”

Mai jos, video integral cu prestația tinerei Andreea Boanță pe scena emisiunii Românii au talent:

Distribuie acest articol