VIDEO | Un urs a evadat dintr-o cușcă aflată în cala unui avion plin cu pasageri

Zborul unei aeronave irakiene cu destinația Baghdad a fost întârziat cu o oră vineri, 4 august 2023, la Aeroportul Internațional Dubai, după ce un urs a evadat din cușca sa în cala avionului.

Premierul Irakului a solicitat o anchetă privind circumstanțele în care animalul a reușit să scape, relatează Euronews.

Iraqi Airways, compania aeriană responsabilă pentru operarea respectivului zbor, a negat vreo culpă referitoare la evadarea ursului.

Echipajul aeronavei a colaborat cu autoritățile din Emiratele Arabe Unite, care au trimis specialiști pentru a seda și a îndepărta animalul de la bord.

Un clip video, care a devenit viral pe rețelele de socializare, arată cum căpitanul aeronavei își cere scuze față de pasageri pentru întârzierea decolării din cauza incidentului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform declarațiilor oficiale ale Iraqi Airways, toate procedurile de transport al ursului au fost efectuate în conformitate cu legea și cu standardele aprobate de Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA).

Aeroportul Internațional Dubai, cel mai aglomerat aeroport din lume în ceea ce privește călătoriile internaționale, a refuzat să comenteze situația.

Duminică, un oficial Iraqi Airways a confirmat faptul că ursul era transportat către capitala irakiană.

Oficialul, care a preferat să rămână anonim, deoarece nu avea autorizația de a vorbi public despre acest subiect, a refuzat să dezvăluie proprietarul animalului.

În contextul în care păstrarea animalelor prădătoare ca animale de companie în Irak, în special în Baghdad, a devenit o modă în rândul celor bogați, autoritățile au avut dificultăți în aplicarea legislației pentru protecția animalelor sălbatice.

Poliția din Baghdad a apelat anterior la cetățeni să ajute autoritățile în prevenirea eliberării acestor animale pe străzile orașului sau a utilizării lor ca mâncare exotică în restaurante, semnalând astfel de cazuri.