VIDEO | Zeci de șobolani morți în apă, lângă o plajă din Italia. „O scenă dezgustătoare!”

Oamenii care au mers la plajă vineri, 19 august 2022, pe o mică insulă din apropierea orașului italian Napoli, în regiunea Campania, au avut parte de un șoc deoarece s-au trezit cu zeci de șobolani morți care pluteau pe lângă ei, în apă.

Într-un video publicat pe Facebook de Francesco Emilio Borrelli, consilier local la Napoli, șobolanii pot fi văzuți cum plutesc în apă, în apropierea insulei Nisida.

Conform celor relatate de oamenii care au mers la scăldat în acea zonă, apa nu avea doar șobolani morți, dar și excremente și alte deșeuri, semn evident că proveneau dintr-o canalizare care a aruncat totul în apa mării.

„Zeci de șobolani morți pluteau în mare, în mijlocul unor petice de deșeuri, evident rezultatul unei scurgeri de canalizare. O scenă dezgustătoare ce a creat panică în rândul înotătorilor, care au filmat neobișnuitul spectacol cu telefoanele mobile”, a declarat consilierul Francesco Emilio Borrelli, care a primit înregistrarea video de la un cetățean aflat la fața locului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am cerut intervenția primăriei și a ARPAC (Agenția Regională pentru Protecția Mediului din Campania – n.r.) pentru a depista cauzele fenomenului și pentru a verifica dacă există pericole pentru sănătatea publică”, a mai adăugat el.

@rotalianul